Anlık Bildirim

İkinci elde en değerli akıllı telefon iPhone X oldu

Sıfır telefon piyasası kadar ikinci el piyasası da önem taşıyor. Tüketiciler için sıfır fiyatından çok fazla düşmeyen akıllı telefonlar önemli. iPhone X bunların başında geliyor.

Genelde iPhone modelleri ikinci el piyasasında yüksek fiyattan giden telefonlar olarak bilinir. Yapılan son analizler de iPhone ailesinin ikinci elde yine değerli olduğunu gösteriyor. Rekor ise iPhone X modelinde.

iPhone X ne kadar değer kaybetti

Büyük ikinci el platformlarından Decluttr, piyasada en değerli telefonun iPhone X olduğunu belirtti. iPhone X modelinin ikinci el fiyatı ilk piyasaya çıktığı fiyatın sadece yüzde 32 altında. Yani değerinin yüzde 68’ini korumuş durumda. Bu durum kullanıcı için de önemli bir değer ifade ediyor.

İşin ilginç tarafı ilk 6 ay değer kaybı yüzde 45 civarında iken son 5 ayda yüzde 32 seviyesine gerilemiş. Platform yeni iPhone tanıtımından önce kullanıcıların iPhone X modellerini elden çıkarma arzusu nedeniyle fiyatın artmış olabileceğini belirtiyor.

iPhone X modeline en çok yaklaşan iPhone 8 Plus modeli olmuş. 4 aylık takip sonucunda iPhone 8 Plus sıfır fiyatının yüzde 43 altına düşmüş. iPhone 8 modelinde bu kayıp yüzde 45. Galaxy S9 modelinde yüzde 46, Galaxy S9 Plus modelinde ise yüzde 48 civarında.

Akıllı telefonların sunduğu donanımın yanında ikinci el piyasasındaki fiyat seviyesi de tüketiciler için tercih sebebi. Zira elden çıkarmak istediğinde verdiği paranın çok fazla düşmesini istemiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8364 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim