Anlık Bildirim

IMF Başkanı: Bitcoin para değil

Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde kripto paralara karşı uyarılarda bulunmuştu. Şimdi de IMF Başkanı Kristalina Georgive Bitcoin’i (BTC) sert bir dille eleştirdi.

Kristina Georgieva Tam Boyutta Gör

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir yazıda kripto paralara karşı uyarılarda bulunmuştu. Yazıda kripto paraların oynak olduğunu, yasa dışı amaçlarla kullanıldığını ve yatırımcılar için risk oluşturduğunu belirtmişti.

Şimdi de IMF Başkanı Kristina Georgieva lider kripto para birimi Bitcoin'i (BTC) eleştiren açıklamalarda bulundu. İtalya Bocconi Üniversitesi tarafından düzenlenen bir sanal etkinlikte konuşan Georgieva, Bitcoin’e karşı olan olumsuz tutumunu sürdürdü.

Georgieva açıklamalarında, Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerinin “para” olmadığını, bu rolü yerine getiremeyecek kadar oynak varlıklar olduklarını belirtti ve kripto para birimlerinin yüksek volatilitesini sert bir dille eleştirdi.

IMF Tam Boyutta Gör

2019 yılından beri Uluslararası Para Fonu başkanlığı yapan Georgieva, temmuz ayında yaptığı bir açıklamada El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi yapmasını eleştirmişti. Yine Bitcoin’in oynaklığına vurgu yapan ekonomist, ABD dolarının hep güçlü kalacağını belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8089 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), IMF ve Yaşam
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim