Anlık Bildirim

İngiltere, Avustralya’ya 4 milyon doz BioNTech aşısı gönderecek

İngiltere, Avustralya’ya Covid-19 aşısının tedarikini desteklemek ve artan delta varyantı ile mücadeleyi desteklemek için 4 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı göndereceğini açıkladı.

İngiltere tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ülke, Avusturalya’nın aşı oranlarını yükseltmek ve delta varyantı ile mücadelesini desteklemek için 4 milyon doz aşı gönderilecek. Açıklamalara göre teslimat 4 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

İngiltere, Avustralya’ya 4 milyon doz BioNTech aşısı gönderecek Tam Boyutta Gör

Avustralya başbakanı Scott Morrison, aşıların cumartesi ülkeye geleceğini ve eylül ayı için Avustralya’nın Pfizer tedarikini ikiye katlayacağını açıkladı. Başbakan, Avustralya’nın diğer hükümetlerle de aşı anlaşması yapmaya istekli olduğunu belirtti.

Morrison ayrıca açıklamalarında, “Aşılama programımızı olabildiğince çabuk ilerletmek istiyoruz” ifadelerini kullanmasının yanı sıra İngiltere başbakanı Boris Johnson’a da atıfta bulunmayı ihmal etmedi: “Teşekkürler Boris, sana bir bira borçluyum.”

İngiltere, Avustralya’ya 4 milyon doz BioNTech aşısı gönderecek Tam Boyutta Gör

16 yaş üstünün sadece %36’sı aşılanmış durumda

Avustralya’da 16 yaş üstünün yalnızca %36’sı aşılanmış durumda. Bu sayı da onları zengin ülkeler arasında en düşük aşılama oranına sahip yerlerden biri yapıyor. Hükümet, üreticilerle daha fazla aşı yapmamasıyla eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Hükümet, kendi aşılarını üretmeyi planlamış ancak HIV testlerinde yanlış pozitif sonuçlar çıkarması sebebiyle aşının geliştirilmesi durdurulmuştu. Bunun dışında da ülkede Pfizer/BioNTech’e alternatif olabilecek sadece AstraZeneca aşısı bulunuyordu. Ancak bu da kan pıhtılaşmasına yol açması sebebiyle birçok insan tarafından istenmedi. Bunlar sonucunda da hükümet bu sene içinde ülkeye 40 milyon Pfizer/BioNTech aşısı almayı planladığını açıkladı.

İngiltere, Avustralya’ya 4 milyon doz BioNTech aşısı gönderecek Tam Boyutta Gör

Ülke ağustos ayında, Singapur’dan 500.000 doz, Polonya’dan da 1 milyon doz BioNTech aşısı almıştı. Haberlere göre Avustralya’nın Singapur ve İngiltere’ye aralık ayında eşdeğer sayıda dozla geri ödeme yapması gerekiyor. Polonya ile olan anlaşmanın içeriği ise bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim