Anlık Bildirim

Instagram keşfet nasıl sıfırlanır? 5 adımda İG keşfet düzenleme

Keşfete düşen Instagram gönderileri ilginizi çekmiyor mu? Instagram keşfet sıfırlama ile algoritmayı tamamen düzenleyip yenileyebilirsiniz.                      
instagram keşfet düzenleme
Instagram keşfet bölümü, kullanıcıların beğendiği gönderilere, takip ettiği hesaplara göre şekillenen, fotoğraf, video ve reels videolarından oluşan bir sayfa. Keşfete genellikle kullanıcıların ilgisini çekmeyecek, takipçi artırmak için hazırlanmış video ve fotoğraflar düşüyor. Siz de keşfette çıkan gönderilerden sıkıldıysanız, Instagram keşfet sıfırlama 2022 rehber yazısına göz atmalısınız.

Instagram keşfette çıkanlar neye göre gösteriliyor ❓

instagram keşfet algoritması Tam Boyutta Gör
Instagram algoritması, uygulamayı kullanırken en çok zaman harcadığınız şeylere dikkat eder. Spor videoları, komik videolar, sanatsal fotoğraflar veya sevdiğiniz herhangi bir şey olabilir. Instagram, beğenilerinizi analiz eder ve beğendiğiniz veya beğenebileceğiniz gönderilerden daha fazlasını karşınıza çıkarır. Örneğin; Instagram’da spor videoları izlemeyi seviyorsanız, algoritma size benzer içerikle birlikte aynısından daha fazlasını çıkarır. Instagram keşfet sayfanızda sporla ilgili daha fazla hesabın paylaşımını görmeye başlarsınız. Instagram keşfet bölümü neye göre çıkıyor? diye merak edenler için Instagram’ın cevabı şu yönde:
  • Takip ettiğiniz Instagram hesapları
  • Instagram’da beğendiğiniz fotoğraflar ve videolar
  • Instagram’da etkileşime girdiğiniz hesaplar

Instagram keşfette çıkanlar bu kriterlere göre gösteriliyor olsa da, kullanıcıların hiçbir zaman beğenmediği, takip etmediği veya ilgilenmediği gönderiler de çıkabiliyor. Neyse ki, Instagram keşfet sıfırlama ile bu durum çözülebiliyor.

Instagram keşfet sıfırlama nasıl yapılır 🔽

instagram keşfet sıfırlama Tam Boyutta Gör
Keşfet bölümünde çıkan gönderiler arasından beğenmediklerinizi “İlgilenmiyorum” olarak işaretleyip keşfet sayfasını düzenleyebiliyorsunuz ancak her gönderi için bunu yapmak yerine çok daha basit bir yol var. Instagram keşfet sayfasında gösterilenler hiç ilginizi çekmiyorsa Instagram keşfet bölümü temizleme yoluna gidebilirsiniz. İşte adım adım Instagram keşfet sıfırlama:
  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Profil simgesine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki üç çizgiye, ardından Ayarlar’a dokunun.
  4. Hareketlerin’e dokunun.
  5. Yakınlardaki Aramalar’a girin.
  6. Tümünü Temizle’ye dokunun.

Arama geçmişiniz temizlendiğinden, Instagram keşfet sayfanız da sıfırlanacaktır.

Instagram keşfet sıfırlama yalnızca ayarlardan yapılabilen bir işlem değil. Keşfet sayfasında beğenmediğiniz her gönderi için “ilgilenmiyorum” seçeneğine dokunmanızı öneririz. Instagram keşfet temizleme işlemiyle keşfet sayfası düzene girecek, beğenmediğiniz daha az içerik gösterilmeye başlayacaktır. Bazen önbellek sorunları nedeniyle Instagram keşfet sayfası karışır. Instagram önbelleğini temizleyin, gerekirse uygulamayı kaldırıp tekrar yükleyin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim