Anlık Bildirim

Intel 14nm sürecinde de sıkıntı yaşıyor

10nm sürecinde istenen verimliliğe ulaşamayan Intel bu kez 14nm sürecinde haddinden fazla talep almaya başladı. Bantlar yetersiz kalınca bu kez tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

Intel’in bir türlü 10nm sürecinde verimliliği yakalayamaması ve gelecek yılın sonlarına bırakması büyük sorunlardan birisi olarak devam ediyor. Bununla birlikte bu büyük sorun ikinci bir sorunu daha doğurdu.

Üretim yetmiyor

10nm sürecine geçemediği için Intel’in pek çok ürünü 14nm sürecinde üretiliyor. Buna işlemciler ve anakart çipsetleri dahil. Intel bazı çipsetlerini 14nm sürecine çekme kararı almıştı. Diğer taraftan yeni nesil iPhone modelleri için Intel'in tek modem tedarikçisi haline gelmesi de yükü arttırdı. Hal böyle olunca liste kabarıklaştı.

Üretici ortakların da doğruladığı bilgilere göre 14nm sürecinde üretim yetersizliği baş gösterdi. Intel’in işlemci ve çipset üretimindeki sıkıntıyı aşarak normal seviyelere dönmesi yıl sonunu bulacak. Bu döneme kadar da piyasada işlemci ve çipset bulmak daha zorlaşacak. Haliyle bu bilgisayar ve ilgili pek çok bileşene de etki edecek. Bununla birlikte Intel'in 14nm sürecinde ağırlığı Apple ürünlerine verecek olmasını tahmin etmek zor olmayacaktır. 

IFA 2018 fuarında tanıtılan yeni dizüstü ve oyuncu bilgisayarlarından tutun yeni MacBook ve Mac serilerine hatta sunuculara kadar Intel’den tedarik yapan sistem veya bileşenlerde sıkıntı yaşanması bekleniyor. Haliyle bu sıkıntılar ortalama fiyatları da yükseltecektir. 



 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5732 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel 14nm ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim