Anlık Bildirim

Intel, 2021'de şimdiye kadarki en iyi yılını geçirdi

Mali raporlarını yayınlayan Intel, şimdiye kadarki en yüksek üç aylık ve yıllık kazançlarını açıkladı. Şirketin kazançları artsa da net geliri yıllık bazda düştü.

Intel, 2021'de şimdiye kadarki en iyi yılını geçirdi Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Intel, küresel bileşen sıkıntılarıyla geçen bir yılı kapatıyor. 2021 yılının son çeyreğine ve genel olarak geçen yıla dair kazanç raporlarını yayınlayan şirket, şimdiye kadarki en yüksek kazançlarını bildirdi.

Kazanç arttı net gelir azaldı

2021 yılının toplam bilançosuna bakıldığında 2020 yılındaki 77.9 milyar dolar kazanca kıyasla yaklaşık %1 artışla 79 milyar dolar elde edildi. Net gelire bakıldığında ise yaklaşık %5'lik bir düşüşle 19.9 milyar dolar sağlandı.

2021'in son çeyreğinde geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ise yıldan yıla yaklaşık %3 büyümeyle 20.5 milyar dolar kazanç bildirildi. Net gelir, %21 gibi yüksek bir yıldan yıla düşüşle 4.6 milyar dolar olarak kaydedildi. Şirketin en çok gelir sağladığı Müşteri Bilgi İşlem Grubu, son çeyrekte 10.1 milyar dolar ve yıl toplamında 40.5 milyar dolar kazanç sağladı. Intel'in bir önceki yıla göre en çok yükseliş sağladığı bölüm ise Nesnelerin İnterneti oldu.

Intel, şimdiye kadarki en yüksek üç aylık ve yıllık gelirleri elde etmiş olsa da artan bileşen maliyetleriyle mücadelede şirketin kar marjında düşüş yaşandı.

Intel CEO'su Pat Gelsinger, gelecek planlarını özetlemeyi planladığı Yatırımcılar Günü'ne atıfta bulunarak: "2021'e baktığımızda, ortaya koyduğumuz tüm alanlarda muazzam ilerleme kaydettik. Hala yapacak çok işimiz var. Bu muhteşem yolculuğa devam ederken ilerlememizi sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Yatırımcılar Günü yaklaşıyor ve stratejimizi ortaya koyacağız. Söyleyecek çok şeyimiz var." dedi.

Kaynakça https://www.theverge.com/2022/1/26/22903138/intel-q4-2021-january-2022-earnings-best-year https://www.intc.com/news-events/press-releases/detail/1522/intel-reports-fourth-quarter-and-full-year-2021-financial Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim