Anlık Bildirim

Intel ilk 5G M.2 çözümünü duyurdu

Intel 5G Solution 5000 modem kartı MediaTek ile birlikte geliştirildi ve 4.7Gbps teorik hızlara ulaşabiliyor. Sub 6GHz desteği ile global çapta kullanılabilecek.

Intel 5G Solution 5000 modem kartı geliyor Tam Boyutta Gör

Apple ile Qualcomm arasında yaşanan modem kullanımı kavgasından en büyük yarayı alan şüphesiz Intel oldu. Devasa modem talebini karşılamak için 14nm hatlarını kapatan Intel bu nedenle işlemci üretiminde yetersizlikler yaşamıştı. Qualcomm lehine davanın sonuçlanması sonrasında da modem birimini Apple’a satmak zorunda kaldı. 

Intel 5G Solution 5000 neler sunacak?

Intel yeni dönemde MediaTek ile iş birliği yaparak mobil ağ iletişimi ekipmanlarını üçüncü taraflara üretme yoluna gitmişti. Bu iş birliğinin ilk meyvesi de Intel 5G Solution 5000 kartı oldu. Modül üretim tarafında ise Fibocom yer alıyor. 

Intel 5G Solution 5000 kartı M.2 formatında üretildi ve Tiger Lake U ve H serisi işlemcilerde kullanılacak. 5G tarafında 4.7Gbps teorik hızlara ulaşan kart 4G tarafında da 1.6Gbps hızlarına erişebiliyor. 

Uzak mesafelerde ortalama bağlantı hızı sunan Sub 6GHz özelliğini destekleyen modemde kısa mesafelerde yüksek hıza ulaşan mmWave özelliğine yer verilmiş. Bununla birlikte küresel çapta uyumlu ve dahili SIM yuvası mevcut. Önümüzdeki dönemde pek çok dizüstü modeli bu kart ile gelecek. Tiger Lake seçeneklerinde sunulan WiFi 6E standardı ile birlikte 5G modem tasarımı en iyi bağlantı kalitesine ulaşacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim