Anlık Bildirim

Intel Broadwell-E işlemciler yaz aylarında geliyor

Intel'in çarpan kilidi açık ve yüksek frekans değerlerine sahip Extreme işlemci serisi, Broadwell-E olarak gelecek yıl yaz aylarında meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Intel'in bilgisayar tutkunları ve profesyonellere yönelik olarak geliştirdiği Extreme serisi işlemciler Broadwell mimarisine de geliyor. Güçlü karakteristiğe sahip Broadwell-E işlemcilerin yaz aylarında piyasaya çıkacak. 

Intel'in Extreme işlemcileri çarpan kilidi açık ve yüksek voltajları ile biliniyor. İşlemciler mimari adının sonuna E takısı alırken, model numarasının sonuna da X takısını yerleştiriyor. Sızdırılan bilgilere göre yaz aylarında 4 adet Broadwell-E işlemcisi hayranlarını bekliyor olacak. LGA2011-v3 soketine göre hazırlanan işlemciler X99 çipsetini destekliyor. Böylece X99 çipsetli anakart kullanıcıları BIOS güncellemesi ile yeni işlemcileri kullanma şansına sahip olacak. 

Intel'in yeni işlemcileri Core i7-6950X, i7-6900K, i7-6850K ve i7- 6800K şeklinde sıralanıyor. Core i7-6950X, serinin amiral gemisi konumunda. 10 çekirdekli olan işlemci 20 izlek birimi taşıyor ve 3GHz saat hızında çalışıyor. Modelde Seviye 3 ön bellek bulunuyor. 

Diğer işlemciler de ise sırasıyla 8 çekirdek/16 izlek birimi ve 6 çekirdek/12 izlek birimi barındırıyor. Tüm modeller dinamik saat frekansı özelliği sunarken, ısıl tasarım değeri de 140W civarında seyredecek. Broadwell-E mimarili işlemcilerden sonra Intel'in sonbahar aylarında da Kaby Lake işlemcileri piyasaya sürmesi bekleniyor. 14nm fabrikasyon sürecine sahip olan Kaby Lake, Skylake mimarisine göre performans ve enerji tasarrufu geliştirilmiş işlemciler barındıracak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6388 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel broadwell-e, core i7 6950x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim