Anlık Bildirim

Intel Core i9-12900K daha piyasaya sürülmeden kara borsaya düştü

Daha önce Intel'in Sapphire Rapids'i hakkında bilgi yayınlayan Twitter kullanıcısı YuuKi_AnS, Çin'in Core i9-12900K Alder Lake işlemcisine ait mühendislik örneklerini kara borsada sattığını söyledi.

Sızdırılan bilgiye göre, Core i9-12900K örneklerinin şu anda Çin karaborsasında yaklaşık 6900 ila 7500 CNY (1064 ila 1157 USD) arasında satıldığı iddia ediliyor. Numunelerin gerçekten satışa hazır olduğu onaylandı ancak bu numunelerin sayısı oldukça sınırlı. Numunelerin kaynağının ortaya çıkması ise an meselesi, bu nedenle satıcılar Alder Lake-S işlemcilerinin fotoğraflarını paylaşmak konusunda oldukça temkinli davranıyorlar.

Karaborsa ve hatta eBay gibi alışveriş sitelerinde ortaya çıkan mühendislik örneklerini görmek günümüzde oldukça yaygın bir olay. Bu ürünler genellikle perakende örneklerinden biraz farklı özelliklerle; örneğin farklı saat hızları, devre dışı bırakılmış özellikler veya eksik işlem çekirdekleri gibi donanımsal olarak eksik bir şekilde piyasaya sürülüyor. Alder Lake-S ile birlikte gelecek olan LGA1700 platformu henüz piyasaya sürülmedi, potansiyel alıcının yeni nesil bir anakart edinmesi gerekiyor ve ne yazık ki bu da satılık bir i9-12900K örneği bulmaktan bile daha zor olabilir. 

Intel Core i9-12900K kara borsaya düştü

İşlemci, 8 adet yüksek performanslı Golden Cove çekirdeği ve 8 adet yüksek verimli Gracemont mini çekirdeği sunuyor. İşlemciler toplamda 16 çekirdek ile geliyor ancak Gracemont HyperThreading'i desteklemediğinden, 12900K yalnızca 24 iş parçacığı sunuyor. Sızıntılar, i9-12900K'nin büyük çekirdekleri için 5,3 GHz'e ve küçük çekirdekleri için 3,7 GHz'e kadar boost saat hızına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Güç limitleri PL1 ve PL2 değerleri için sırasıyla 125W ve 228W olarak ölçülmüş. Intel Alder Lake-S masaüstü serisinin bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim