Anlık Bildirim

Intel’den salvolar: “AMD dikiz aynasına mahkum”

Son bir yıldır geliştirdiği yeniliklerle yonga dünyasında yeniden vites arttıran Intel yavaş yavaş AMD’ye salvolar yapmaya başladı. Intel CEO’su her fırsatta rakibini küçümsüyor. 

Intel Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz aylarda Intel patronu Pat Gelsinger yaptığı bir açıklamada AMD’nin döneminin sona erdiğini ve Intel’in kaptırdığı payını tekrar geri alacağını belirtmişti. Bu hafta yeniden kamera karşısına geçen ünlü CEO iddiasını daha da ileri götürdü.

AMD dikiz aynasında

Ocak 2021 itibariyle Intel’in başına geçen Pat Gelsinger önceki hayal kırıklıklarını unutturdu diyebiliriz. Alder Lake mimarisi ile son kullanıcı tarafında iddialı hale gelen Intel ayrıca ön belleği daha da geliştirdiği Raptor Lake mimarisini hazırlıyor. Diğer taraftan Intel Arc Alchemist masa üstü ekran kartları piyasaya çıkmaya hazır ve şimdiden bazı süper bilgisayar ihalelerini kapmış durumda. 

İlk günlerinde biraz çekinik kalan Pat Gelsinger kendine güveni geldikçe AMD’ye salvolara başladı. Önce AMD döneminin artık sona ermek üzere olduğunu belirten ünlü isim şimdi ise rakibini dikiz aynasına mahkum etti. 

Gelsinger yeni işlemci mimarileri ile son kullanıcı pazarında büyük patlama yaptıklarını ve piyasaya tekrar hakim olduklarını düşünüyor. AMD bu nedenle artık arka koltukta oturmak zorunda ve hiç bir zaman sürücü koltuğuna geçemeyecek. Yani Intel arabayı nereye sürerse AMD de oraya gitmek zorunda. (Ya da Intel kendi aracı ile yarışta lider, AMD ise ancak dikiz aynasında görülecek kadar geride.)

AMD elbette arka koltuğa oturmaya niyetli değil. Zen 4 tabanlı Ryzen 7000 işlemciler oldukça iddialı ve 3D V-Cache yığın ön bellek barındıran Ryzen işlemciler de piyasaya çıkmaya başladı. Son kullanıcı tarafında kolay kolay pes etmeyecektir. Sunucu tarafında ise yaşanan gecikmeler nedeniyle AMD EPYC işlemciler önemli bir pazar payı elde etti. Pat Gelsinger bu cephede iddialı açıklamalar yapmaktan kaçınıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7193 kez okundu.
34 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim