Anlık Bildirim

Intel, yazılım tabanlı işlemci yükseltmeleri sunacak

Intel'in yazılım tabanlı işlemci yükseltmeleri sağlayacağı yeni bir özelliği ortaya çıktı. Özellik işlemcilerin daha uygun fiyatlandırılmasını sağlayacak ve çeşitli özellikleri gizleyecek.

Intel, işlemcilerin uzaktan geliştirilmesine izin verecek Tam Boyutta Gör

Yakın zamanda 12.nesil Alder Lake mimarisini sunacak Intel’in, yazılım tabanlı aktivasyon sağlanarak işlemcilerin çeşitli özelliklerinin geliştirilebileceği yeni bir özelliği ortaya çıktı. Yama notlarına göre ''Intel Yazılım Tanımlı Silikon'' (SDSI) olarak adlandırılan bu özellik, kullanıcıların satın alabileceği bir lisans ile beraber silikonların ek özellikler kazanmasını sağlayacak.

Çeşitli özellikler saklanacak

Şu an için Linux sistemleri ile uyumlu olan yeni özellik, Intel tarafından Xeon işlemcilere sunulacak. Şirket, bazı kullanıcıların ihtiyaç duymadığı özellikleri kilitleyerek işlemcileri daha ucuz fiyatlandırmayı planlıyor. Kullanıcılar istedikleri özellikleri yeni bir işlemci satın almak yerine yazılım lisansı ile geliştirebilecekler.

SDSI özelliği, 2010 yılında Core işlemciler için ortaya çıkan Intel Yükseltme Hizmeti özelliği ile karşılaştırılıyor. Bunun yan sıra özellik Linux'e hiç ulaşmamıştı. Toms Hardware, yeni özelliğin Ses Yönetim Cihazı (VMD) ve donanım tabanlı bir anahtar kullanılarak etkileştirilen yeni bir Intel Virtual RAID on CPU (VROC) kullanacağını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8416 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim