Anlık Bildirim

Intel, Ohio'da kuracağı iki çip fabrikasına 20 milyar dolar harcayacak

Teknoloji devlerinden Intel, küresel çipi sıkıntısı nedeniyle üretim kapasitesini artırmak için yeni çip fabrikalarına toplamda 100 milyar dolar harcayacağını duyurdu.

Intel, kuracağı iki çip fabrikasına 20 milyar dolar harcayacak Tam Boyutta Gör

Intel, akıllı telefonlardan arabalara kadar her şeyi etkileyen küresel yarı iletken kıtlığı nedeniyle üretim kapasitesini artırmayı planlıyor. Şirket Cuma günü iki yeni Ohio çip fabrikasına 20 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını duyurdu.

CEO Pat Gelsinger'a göre bu hareket, Intel'in çip üretimindeki hakimiyetini geri kazanma ve Amerika'nın Asya üretim merkezlerine bağımlılığını azaltma stratejisinin bir parçası.

Intel'in çip tesisleri için planladığı yatırım 100 milyar dolar

Ancak Intel'in yeni fabrikalar kurma planları mevcut talep eksikliğini gidermeyecek çünkü bu tür komplekslerin inşa edilmesi yıllar alıyor. Reuters'in bildirdiğine göre, Gelsinger daha önce çip sıkıntısının 2023'e kadar süreceğini söylemişti .

Intel, kuracağı iki çip fabrikasına 20 milyar dolar harcayacak Tam Boyutta Gör

Ohio için bu, eyalet tarihindeki en büyük özel sektör yatırımı. İki fabrikanın inşaatının yıl sonuna doğru başlaması ve çip üretiminin 2025'te başlaması bekleniyor. Gelecekte, Ohio'nun başkenti Columbus'un yakınında bulunan sahada, fabrikalarda 3.000 ve inşaatta 7.000 istihdam yaratacak altı tesisin daha inşa edilmesi planlanıyor ve şirketin toplam yatırımı 100 milyar dolara yükselecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim