Anlık Bildirim

Intel otomotiv sektörüne destek olmak istiyor

Intel mevcut yonga üretim hatlarını 6-9 ay arasında hazır hale getirerek otomotiv sektörünün ihtiyacı olan yonga tasarımlarını üretmeye başlayabileceğini belirtiyor.

Intel otomotiv sektörüne destek olmak istiyor

Yonga üretiminde yaşanan kriz anlık planlamanın ve siparişlerin çok önemli olduğu otomotiv sektöründe kendisini çok ağır hissettirdi. Binlerce iş gücü kaybı ve 60 milyar dolardan fazla zarar ettireceği tahmin edilen otomotiv krizine Intel çare olmak istiyor.

Intel de üretime girecek

Dün Biden hükümeti Beyaz Saray’da bir sanal toplantı düzenleyerek Samsung, Google, Ford, TSMC gibi devlerin patronları ile görüşme yapmıştı. Aynı anda da Biden; yonga krizinin ulusal güvenlik meselesi olabileceğini duyurmuştu.

Ülkenin teknoloji devleri bu meseleye el atmanın zamanının geldiğini düşünmüş olacak ki Intel’den önemli bir hamle geldi. CEO Pat Galsinger otomotiv sektörünün ihtiyacı olan yongaların üretimi için mevcut tesislerini devreye alabileceklerini duyurdu.

Otomotiv devleri ile görüşme halinde olan Intel’in bantlarını yeni tasarımlara hazırlamak için 6-9 ay arasında süre istediği ifade ediliyor. Üretim ABD, İsrail veya İrlanda ülkelerinden birisinde yapılacak.

Diğer taraftan sektör devlerinin Beyaz Saray’daki toplantısından finansman desteği çıktı. Biden yarı iletken araştırması ve üretimi için 50 milyar dolarlık bir bütçenin Kongre’ye sunulacağını bildirdi. Böylece ülkede yeterli düzeyde yonga üretimi yapılabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7105 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel automotive chips ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim