Anlık Bildirim

Intel, Qualcomm için çip üreteceğini açıkladı

Intel, 2025 yılına kadar kullanıma hazırladığı yeni teknoloji planlarını güç içerisinde açıklamıştı. Yeni gelen bilgilere göre, Intel'in bu teknolojileri Qualcomm içinde kullanacağı ortaya çıktı.

Intel, Qualcomm için de çipler üretecek

Intel bugün içerisinde 2025 yılına kadar TSMC ve Samsung’u yakalamak istediği yeni üretim planlarını açıklamıştı.

Şirket, büyük bir sıçrayış yaşayacağı yeni RibbonFET ve PowerVia teknolojilerinin üretimine 2025 yılından itibaren başlayacak. RibbonFet, önceki FinFet teknolojisine oranla daha küçük yapıda ve daha hızlı anahtarlama hızları sağlayan yeni bir transistör olacak. Powervia ise, güç yönlendirme ihtiyacını ortadan kaldıran ve yonga yapısını daha verimli hale getiren bir arka dağıtım sistemi olacak.

20 milyar dolarlık yatırım

Yeni gelen bilgilere göre, Intel’in bu yeni teknolojiler ile beraber Qualcomm için de çip üretimine başlayacağı açıklandı. Aynı zamanda şirket, Amazon'un AWS veri merkezleri için de tedarik sağlayacak. Intel’in Qualcomm için 20A işlem teknolojisini kullanacağı açıklanırken hangi ürünlerin ve ne zaman üretileceği hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Qualcomm, günümüzde akıllı telefonlar ve taşınabilir cihazlar için güçlü Snapdragon işlemcilerini kullanıyor. Ancak bu işlemcilerin üretiminde farklı döküm tesisleri ile anlaşan şirket, gelecek yıllar için Intel ile gerçekleşecek bir ortaklık düşünüyor gibi görünüyor.

Intel CEO’su Pat Gesinger, bu yılın başlarında IDM 2.0 stratejisiyle gerçekleşecek iddialı döküm planlarını açıklarken, Arizona’da bulunan Intel döküm tesisine 20 milyar dolar yatırım yapılacağını da bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim