Anlık Bildirim

iOS 13 ile bildirimlerde reklam dönemi başlıyor

30 Nisan tarihinden itibaren iOS 13 uyumlu uygulamalar kullanıcılarına reklam bildirimleri gönderebilecek. App Store kullanım şartları bu değişikliğe göre güncelleniyor.

iOS 13 ile bildirimlerde reklam dönemi başlıyor

Apple’ın WWDC 2020 konferansında resmi olarak tanıtacağı iOS 14 işletim sistemi öncesinde iOS 13 önemli değişikliklere sahne oluyor. Bunlardan birisi uygulama bildirimleri ile ilgili.

Reklam bildirimleri geliyor

Apple’ın güncellediği App Store kullanım şartlarına göre geliştiriciler artık bildirim mesajlarına reklam entegre edebilecek. Bildirimler bilindiği üzere kilit ekranında ve bildirim çubuğunda uygulamaların kullanıcılar ile etkileşime geçmesini sağlıyor. 

30 Nisan itibariyle başlayacak olan değişiklik, güncellenmiş iOS 13 yazılım geliştirme aracında yer alacak. IOS 13 ile uyumlu olan uygulamalar kullanıcılara reklam bildirimleri gönderebilecekler. Geliştirici kullanıcılara reklam bildirimlerinden çıkma seçeneği de sunmak zorunda. 

Zaten reklam gösterimlerinden bunalmış olan kullanıcıların bir de bildirimler ile bombardımana tutulması rahatsızlığı arttıracaktır. Kullanıcıların tepkisi önümüzdeki dönemde bu konuda belirleyici olabilir.

Güncellenen kullanım şartlarında ayrıca Facebook ve Google gibi giriş yöntemleri kullanan uygulamaların mutlaka Apple ID yöntemini de entegre etmesi isteniyor. Yine fal uygulamalarının da bundan sonra kaliteli içerik sunması gerekiyor.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11197 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 13 notification ads ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim