Anlık Bildirim

DXOMark: iPhone 13 kamerası iPhone 12 Pro'dan daha iyi

Akıllı telefonların kameralarını test eden bağımsız test kuruluşu DXOMark, iPhone 13'ü mercek altına aldı. İşte iPhone 13 kamera testi sonuçları:

iPhone 13 dxomark kamera testi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz haftalarda iPhone 13 Pro kamera incelemesini paylaşan DXOMark, şimdi de iPhone 13 kamerasını mercek altına aldı. iPhone 13'te kullanılan kamera paketini iPhone 12 Pro'nun iyileştirilmiş versiyonu olarak tanımlayan test merkezi, iPhone 13'e 130 puan verdi.

iPhone 13 kamera testi sonuçları

iPhone 13'ün aldığı skor; iPhone 12 Pro Max ile aynı iken, iPhone 12 Pro'dan ise 1 puan daha yüksek. DXOMark kağıt üzerindeki bu farkı şöyle açıklıyor:

Kamera bölümünde, iPhone 13 özel bir telefoto lense ev sahipliği yapmasa da selefi iPhone 12'ye kıyasla önemli birkaç iyileştirme sunuyor. Öyle ki yeni ana kamera, iPhone 12 Pro Max ile aynı boyuttaki sensörü kullanıyor ve artık PDAF yerine çift piksek otomatik odaklama yapıyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl yalnızca iPhone 12 Pro Max'de kullanılan ancak bu yıl tüm modellerde kullanılan sensör kaydırmalı stabilizasyon sistemi de çok daha iyi stabilizasyon sunuyor. Ana kameraya, iPhone 12 ile aynı özelliklere sahip ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

iPhone 13 kamera özellikleri Tam Boyutta Gör

DXOMark incelemesine göre iPhone 13, renkleri ve beyaz dengesini oldukça iyi ayarlayabiliyor. Ayrıca ışık koşullarının iyi olduğu ortamlarda net ve detay anlamında oldukça iyi sonuçlar veren telefonun video kanadında ise geniş dinamik aralık, doğru otomatik odaklama, doku/gürültü dengesi, doğru pozlama ve beyaz dengesi kabiliyetlerine övgüler diziliyor. 

iPhone 13'ün olumsuz yönlerine de değinen DXOMark bu noktada; düşük ışık altında parlaklık gürültüsü, "zorlu yüksek kontrastlı sahneler" için sınırlı dinamik aralık, görüntü artefaktları, orta ila uzun menzilli yakınlaştırmada sınırlı ayrıntı ve video kareleri arasındaki keskinlik farklılıkları bulunduğunu belirtti. 

iPhone 13 mini ile iPhone 13'ün aynı kamera donanımını paylaştığını doğrulayan DXOMark, bu sonuçların iPhone 13 mini için de geçerli olduğunu beliritiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim