Anlık Bildirim

iPhone 13'ün sahte lansmanı, dolandırıcılara 69 bin dolar kazandırdı

Apple'ın iPhone 13 lansmanı yaptığı sırada dolandırıcılar bu cazip fırsatı kaçırmadı ve sahte lansman ile 69 bin dolarlık Bitcoin topladılar.

iPhone 13'ün sahte lansmanı, dolandırıcılara 69 bin dolar kazandı Tam Boyutta Gör

Yeni iPhone'un tanıtımı, dolandırıcıların geçemeyeceği yüksek profilli bir olaydır. Bu sefer kolay parayı sevenler resmi Apple web sitesini klonladılar ve dikkatsiz kullanıcılardan 69 bin dolarlık Bitcoin kazanmayı başardılar.

Tüm Apple hayranları 14 Eylül tarihinde yeni ürünlerin resmi lansmanını izlerken, dolandırıcılar Tim Cook ile eski bir röportajın yer aldığı sahte bir video yayınlamaya başladılar. Zaman zaman ekranda www.2021apple.org (apple-2021.org) adresini ziyaret etmenizi öneren açılır mesajlar belirdi ve Bitcoin dağıtımının orada yapıldığı iddia edildi. Kaç kişinin dolandırıldığı belli değil ancak dolandırıcıların cüzdanına sadece 69 bin dolar girdiğini belirtelim.

iPhone 13'ün sahte lansmanı, dolandırıcılara 69 bin dolar kazandı Tam Boyutta Gör

Gönderilen Bitcoin miktarını ikiye katlama sözü

Sitedeki mesaj, Apple cüzdanına 0,1 ila 20 Bitcoin göndererek QR kodunun taranması gerektiğini belirtiyordu. İşlem onaylandıktan sonra, dolandırıcılar gönderilen miktarı ikiye katlamaya söz vermişlerdi. Muhtemelen, birçok kullanıcı sahte olduğunu fark etti, çünkü site gramer hataları ve Apple'a ait olmayan bir adres içeriyordu. Ancak seyircilerin bir kısmı, bilerek ya da bilmeyerek riskli bir adım atmaya karar verdiler.

Şu anda site bloke edilmiş, ancak kripto para sistemi böyle bir fırsat sağlamadığı için kullanıcıların paralarının iade edilmesi mümkün olmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim