Anlık Bildirim

iPhone 14 Pro ile çentik çağ atladı

iPhone 14 Pro serisinde yer alan yeni çentik ilginç bir yeniliği de beraberinde getiriyor. Dynamic Island adındaki bu yenilik çentik tasarımını şaha kaldırıyor. 

iPhone 14 Pro Tam Boyutta Gör

Apple’ın iPhone 14 Pro serisinde klasik çentiği kaldırarak elips şeklinde yeni bir çentik tasarımına geçeceği biliniyordu. Öyle de oldu lakin getirilen yazılım desteği ile adeta çentiğe çağ atlattı.

iPhone 14 Pro Dynamic Island nedir?

Dynamic Island adıyla tanıtılan yeni çentik tasarımı bize Touch Bar konseptini hatırlatıyor. Yeni çentik tasarımı kullanılan uygulamalara ve gelen bildirimlere göre yanlara veya aşağıya doğru büyüyebiliyor.

Telefon şarja takıldığında veya Wi-Fi bağlantısı kurulduğunda, bir arama geldiğinde, cevapsız çağrı bırakıldığında, iMessage görüşmeleri esnasında farklı ikonlar bu çentik içerisinde ortaya çıkıyor. Çentik de buna göre uzuyor veya yan tarafa parça bırakıyor.

Müziği kontrol, Siri ile etkileşim gibi daha kapsamlı hareketlerde ise bu çentik aşağı doğru büyüyor ve ilgili kontroller veya animasyonlar ortaya çıkıyor. Yani kullanıcı ne akıllı saatine ne de ilgili menüye bakmaya gerek duymadan buradan kontrolleri sağlayabiliyor.

Bugüne kadar bir benzerini görmediğimiz Dynamic Island sadece iPhone 14 Pro serisine özel olacak. Diğer modeller için farklı bir tasarım olacak mı bilinmiyor ancak oldukça dikkat çekeceği kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32658 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 14 pro, Apple ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim