Anlık Bildirim

iPhone 7'de kamera çıkıntısı kayboluyor

iPhone 6 serisi ile birlikte Apple'ın temel tasarım ögesi haline gelen çıkıntılı kamera, bu yıl yerini daha ince bir modüle bırakabilir. İddalar, iPhone 7 kamerasının çıkıntısız olacağını gösteriyor.

Son dönemde kamera tasarımı açısından eleştirilen iki amiral gemisi iPhone 6/6S ve Galaxy S6 serileri, bu yıl tamamen farklı bir yapıya bürünüyor. Galaxy S7 modelinde arka kamera çıkıntısını 0.8mm seviyesine indirdiği iddia edilen Samsung'dan sonra, Apple'ın da benzer bir hamle yapacağı konuşuluyor. 

Bu yıl, iPhone serisinde önemli tasarım değişikliğinin yaşanması bekleniyor zira geçen yıl tasarımdan ziyade donanımda değişiklikler yaşanmıştı. iPhone 7 ile gelecek tasarım değişiklikleri net olarak bilinmiyor ancak bazı iddialar mevcut. Bunlardan bir tanesi arka kamera ile ilgili. 


Bilindiği gibi, iPhone 7 serisinin çift kamera teknolojisi ile geleceği sıkça gündemde yer alıyor. Kaynaklar, çift kameranın yanında, kamera modülünün de artık çok ince bir yapıya büründüğünü ve arka kısımda çıkıntı yapmadığını ifade ediyor. Böylece, sırt üstü olarak düz bir yüzeye konduğunda, cihaz yüzey ile tamamen birleşmiş olacak ve eleştirilen eski görüntü ortadan kalkacak. 

iPhone 7 tasarımı ile ilgili diğer bir detay, arka kısımdaki anten çizgilerinden vazgeçilecek olması. Daha önce iPhone modellerinde arka cam kaplama sayesinde antenin korunması sağlanıyordu. IPhone 6 ve 6S serilerinde ise metal bir arka yüzey ile plastik anten çizgileri tasarımına geçilmişti. Yeni seride ise çizgilerden arınmış bir metal kasa tüketicilere sunulacak. 

iPhone 7 ile ilgili bu bilgiler haricinde, daha güçlü Apple A10 yonga seti, 3.5mm kulaklık girişinin kaldırılarak Lightning girişi üzerinden ses iletiminin sağlanması, 256GB kapasite seçeneği, ışık üzerinden veri iletimi sağlayan LiFi teknolojisi gibi özellikler olacağı şeklinde iddialar mevcut. iPhone 7 serisi, Eylül ayında resmiyete kavuşacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5754 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve iphone 7 camera bump
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim