Anlık Bildirim

"15 yıl sonra iPhone yerinde başka bir cihaz olacak"

Gelecekte iPhone modellerinin nasıl bir tasarım çizgisi taşıyacağını merak edenler, Munster'in analizine bir göz atabilir ancak tahminlerinizde yanılabilirsiniz.
'15 yıl sonra iPhone yerinde başka bir cihaz olacak'
-

Belki 15 yıl elektronik cihaz pazarı için çok uzun bir süre ancak bu, analizlerin gelecek senaryolarını açıklamalarına engel değil. Ünlü analiz uzmanlarından Gene Munster, 15 yıl sonrası için iPhone serisinin geleceği ile ilgili ilginç bir kehanette bulundu.

Munster'e göre, 15 yıl sonra iPhone modellerinin yerini karışık gerçeklik cihazları alacak. Karışık gerçeklik adı verilen konsept; sanal ve artırılmış gerçeklik tanımlarını bir araya getiriyor. Entegre sensörler ve kameralarla donatılan bu cihazlar, holografik içerikler ile gerçek objeleri bir araya getiriyor. Farklı olarak bu tür cihazlar giyilebilir tarzda. Yani geleceğin iPhone'ları giyilebilir olabilir. 


Elbette bu oldukça ütopik bir tahmin. 15 yıl sonra karşımıza neyin çıkacağını bilebilmenin pek mümkünatı yok zira bundan 15 yıl önce mobil cihazlardan kaliteli oyunlar oynayıp, video içeriği seyredebileceğimiz aklımıza gelmezdi. Munster, biraz da Apple'ın sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarını dikkate alıyor. 

Firmanın büyük bir sanal gerçeklik ekibi kurduğunu bilmeyen yok. Munster, LinkedIn ağı üzerinden yaptığı araştırmada, yaklaşık 140 civarında Apple mühendisinin sanal gerçeklik konusu ile ilgilendiğini belirtiyor. Bu, firmanın bizzat VR alanına giriş yapacağı anlamına gelmiyor. Munster, 2017 veya 2018 yıllarında Made for iPhone şeklinde, üçüncü taraf VR aksesuarları için bir programın hayata geçeceğini düşünüyor. Böylece VR aksesuarları, en iyi deneyimi verebilmek adına Apple tarafından denetlenmeye başlanacak. Hali hazırda bazı sanal gerçeklik gözlükleri iOS cihazları için satışa sunulmuş durumda. Firma gelecekte, geniş bir aksesuar pazarının oluşacağına inanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5484 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve iPhone 15
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim