Anlık Bildirim

İran Bitcoin (BTC) madenciliğinden 1 milyar dolar kazanabilir

İran'da enerjinin ucuz olması nedeniyle Bitcoin madenciliği ciddi oranda artış gösterdi. İran ayrıca ABD'nin petrol yaptırımları aşmak için de Bitcoin'i kullanıyor.

İran Bitcoin (BTC) madenciliğinden 1 milyar dolar kazanabilir Tam Boyutta Gör

Bir Blockchain analiz şirketi olan Elliptic’in yaptığı araştırma tahminlerine göre İran’ın yıllık bazda Bitcoin (BTC) madenciliğinden geliri 1 milyar dolara ulaşabilecek seviyede. 

Ülkenin küresel hash oranını (kısaca hesaplama ve kazım gücü diyebiliriz) diğer ülkelere kıyasla %5 artış yaşadı. Öyle ki ülkedeki mining (madencilik) çiftliklerinin yaklaşık olarak harcadığı enerji 600 megawatt düzeyinde. Bu yüzden son zamanlarda hızla artan yetkisiz mining işlemleri sebebiyle ülkede sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Hatta bazı madenciler işi ileriye götürerek ücretsiz elektrik kullanabilmek adına camilerden elektrik çekerek madencilik yapıyorlar. Yönetim ise bu tarz durumlar adına özel bir tim kurmuş durumda.

İran yönetimi ABD’nin petrol ihracatı konusundaki yaptırımlarını aşmanın yolu olarak Bitcoin’i kullanıyor. İran yönetimi madenciliği çeşitli düzenlemeler getirmek istese de ABD yaptırımlarını BTC ile aştığı için eli kolu bağlanmış durumda. 

Şu an bilindiği kadarıyla İran Merkez Bankası kripto paralar ile ithalat için ödeme izni vermekte. Yani insanlar bazı istisnai durumlarda kripto paraları ticaret için kullanabiliyor. Fakat İran yönetiminin nasıl bir yol izleyeceği henüz kesin gözükmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21159 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), mining ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim