Anlık Bildirim

Isıtmalı emniyet kemerleri elektrikli otomobillerin menzilini artıracak!

Elektrikli otomobillerin tek sorunu menzildir ancak ZF tarafından geliştirilen yenilikçi ısıtmalı emniyet kemerleri elektrikli otomobillerin menzilini artırmak için geliyor.
Isıtmalı emniyet kemerleri otomobillerin menzilini artıracak! Tam Boyutta Gör
Otomobil üreticileri esasında 1960 ve 70’lerde yaşanan yakıt krizleri dönemlerinde bile verimliliğe odaklanmadı. Ancak küresel ısınma ve dünyanın sürdürülebilirlik ihtiyaçlarının ciddiliği gün yüzüne çıktıkça verimlilik en önemli faktörler arasında girdi. ZF’nin geliştirdiği yenilikçi ısıtmalı emniyet kemerleri de bu çabaların bir sonucu.

Elektrikli otomobillerin pil ile beslendiği için tıpkı telefonlarımız gibi bir pil ömrüne, menziline sahip. Özellikle soğuk havalarda ısınmak için açılan klimalar pil tüketimini ve dolayısıyla elektrikli otomobilin menzilini düşürüyor. ZF ise ısıtmalı emniyet kemerleri sayesinde bu sorunu çözmeye niyetli.

Isıtmalı emniyet kemeri menzili yüzde 15 artıracak

Isıtmalı emniyet kemerleri otomobillerin menzilini artıracak! Tam Boyutta Gör
Hem otomobil üreticileri hem de tedarikçiler bir süredir otomobil içinde doğrudan ısıtma teknikleri üzerinde çalışıyor. Direksiyon simidi ve ısıtmalı koltuklar zaten uzunca bir süredir hayatımızda yer edinmiş durumda. Şimdi ise ZF, ısıtmalı emniyet kemerlerinin kabin havasını ısıtmak için gereken enerjiyi azaltarak bir elektrikli otomobilin menzilini yüzde 15'e kadar artırabileceğini iddia ediyor.

ZF’nin ısıtmalı emniyet kemerleri özel olarak geliştirilmiş tekstil işlemleri ve gömülü elektrik iletkenlerine sahip. Açıklananlara göre kemerin kalınlı çok az miktarda artırılmış ancak işlevsellikten ve güvenlikten taviz verilmemiş. ZF’ye göre teknolojilerinin bazı ekstra elektrik devreleri dışında araca eklenmesi son derece basit. Ek olarak ortalama olarak 70 watt güç tüketen bu kemerler 40 dereceye kadar ısıtma sağlayabiliyor.

Esasında ısıtmalı emniyet kemerleri üzerinde çalışan tek firma ZF değil. 2018 sonlarında Ford, bu teknolojiyi anlatan ayrıntılı bir belge yayınlayarak patent başvurusunda bulunmuştu. Bir diğer dev firma Mercedes ise GLE tabanlı Deneysel Güvenlik Aracını (ESF) 2019 yılında tanıtmış ve ısıtmalı kemerlere yer vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7892 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, emniyet kemeri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim