Anlık Bildirim
Intel’in ilk defa sanal izlek desteğine yer verdiği Pentium işlemci olan Pentium G4560, bütçesi kısıtlı olan donanım tutkunlarının sistemlerinde son zamanlarda oldukça sık bir şekilde yer edinmekte. İddialara göre bu durum bazı açılardan Intel’in pek de hoşuna gitmemiş gibi görünüyor.

Bütçe dostu işlemci

 
Son bir kaç hafta içerisinde işlemcinin fiyatı, çıkış fiyatı olan 65$’dan 78$’a yükselmiş durumda. Çoğu donanım severin dikkatini çeken durumun sebebi bir çok kişi tarafından haliyle merak ediliyor. Bilindiği üzere işlemci i3-7100 modeline kıyasla sadece 400 MHz daha yavaş çalışıyor ayrıca oyuncular için önemsiz olan bir detay olan dahili GPU’da da benzer bir yavaşlık söz konusu.
 
 

Buna karşın yonga i3-7100’ün 118$’lik fiyat etiketinin neredeyse yarısından satılmaktaydı. Haliyle aradaki fiyat farkına kıyasla oldukça önemsiz kalan performans farkı sebebiyle çoğu kimse tarafından Pentium G4560 tercih edilmekteydi. Görünüşe göre Core i3-7100 modelinin satışları firmanın istediği doğrultuda gitmemiş.

Fiyatlar artabilir

 
İddiaya göre Intel, Pentium G4560’ın üretimini sınırlandırarak yapay bir şekilde yonganın fiyatını daha yüksek seviyelere çekmek istiyor. Böylece Core i3-7100’ün satışlarında artış yakalamak istiyor. Eğer iddia doğruysa düşük bütçeli Intel sistem toplamak isteyen kullanıcıların hızlı davranmasında büyük fayda var.
Intel Pentium G4560'ın üretimi azaltılacak mı? Tam Boyutta Gör

Öte yandan durum ileride Intel’in aleyhine de gelişebilir. AMD’nin yıl sonuna doğru çıkaracağı APU modelleri ve Athlon işlemcileri Intel’in tam da bu modellerini hedef alan yongalar. Dolayısıyla eğer AMD, Ryzen işlemci ailesinde olduğu gibi başarılı çözümler ortaya koyar ve bunları agresif bir fiyatlandırma ile satışa sunarsa fiyat artışı Intel’in aleyhine olabilir.

Tabi bunlar şu an için sadece birer tahminden ibaret, bu noktanın altını çizmekte yarar var. İleride piyasa nasıl şekillenecek bu hepimiz için bir merak konusu. Gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6681 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiyat, intel kaby lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim