Anlık Bildirim

Intel’den yapay zekâ alanında önemli satın alma

Bir süre önce rekor fiyata Movidius yapay zekâ firmasını bünyesine katan Intel bu kez de Vertex.AI adında uzman bir girişimi satın aldı. Detaylar haberimizde.

Geleceğin önemli sektörleri arasında gösterilen yapay zekâ teknolojilerine yatırım da aynı paralelde artıyor. Geçtiğimiz yıllarda görsel yapay zekâ alanında uzman Movidius firmasını satın alan Intel yeni bir hamle daha yaptı.

Vertex.AI nedir?

Yapılan açıklamaya göre derin öğrenme konusunda teknolojiler geliştiren Vertex.AI girişimi Intel tarafından satın alındı. Vertex.AI daha çok her platform için derin öğrenme teknolojileri geliştirme çabasıyla tanınıyor. Ayrıca PlaidML adında bir yazılımı da mevcut.

Vertex.AI girişimi 7 kişilik ekibi ile birlikte Movidius ekibine katılacak. Intel’in yapay zekâ teknolojilerini barındırdığı bölümü AI Ürün Grubu adını taşıyor. Her iki ekip de bu çatı altında faaliyet gösterecek.

Intel şimdilik satın alma için ne kadar bedel ödediğini ve spesifik amaçlarını açıklamadı. Sadece esnek derin öğrenme teknolojileri geliştirdiğini belirtmekle yetiniyor. Vertex.AI ise PlaidML yazılımının açık kaynak olarak geliştirilmeye devam edeceğini bildirdi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim