Anlık Bildirim

Micron’un ilk SSD kontrolcüsü hazır

SSD pazarında Micron da artık kendi kontrolcüsünü kullanacak. Daha fazla esneklik adına yaptığı bu hamle, Micron’u dışa bağımlılıktan da kurtaracak. Detaylar haberimizde.

Uzun süredir SSD kontrolcüsü alanında bağımsız olmak ve Samsung gibi rakiplerin yükselişine engel olmak isteyen Micron önemli adımlar atıyor. Firma ilk SSD kontrolcüsünü piyasaya sürmek üzere.

Micron SSD kontrolcüsü neler sunuyor?

Micron 2015 yılında Tidal Systems adında bir girişimi satın almış ve teknolojilerini kullanmaya başlamıştı. NVMe SSD kontrolcü teknolojileri konusunda uzman Tidal Systems bu anlamda Micron’un elini güçlendirdi.

Flash bellek konferansında bir tanıtım yapan firma, Tidal Systems teknolojilerini temel alan NVMe SSD kontrolcüsünün üst seviye performans için geliştirildiğini ifade ediyor. Bu bakımdan daha çok premium SSD ürünlerinde görebileceğiz.

Yeni kontrolcüde kullanıcı şifreleme desteği, 8 kanal mimari ve DDR4 desteği gibi özelliklerin olacağı ifade ediliyor. Şimdilik teknik detaylar mevcut değil. İlk etapta Micron üretici ortaklarına NAND bellekler ile birlikte kontrolcü de sağlayacak. Crucial ürünlerinde de bu kontrolcünün yer alacağı tahmin ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim