Anlık Bildirim

ABD’li yarı iletken üreticisi Intel’in Coffee Lake-S işlemcilerinin piyasaya ne zaman giriş yapacağını sizlerle paylaşmıştık. Son gelen haberlerde ise firmanın tüm modellerinin yer aldığı yol haritasına yer verildi.

Öncelikle şunu hatırlatmak isteriz. Daha önce de yaşandığı üzere bazı kimseler tarafından sahte yol haritaları hazırlanıp internet dünyasına servis edilebiliyor. Ayrıca bu tür sızıntılar bazen bizzat firmaya ait olmasına karşın üretim sürecindeki sıkıntılar nedeniyle tarihlerde değişiklikler olabiliyor. Bu nedenle tarihlere pek güvenmemek gerek.

28 çekirdekli işlemci

Tabloları incelemeye başladığımızda ilk başta Intel’in işlemcilerini A, X, S ve N olmak üzere 4 gruba ayırdığını görüyoruz. Daha kaslı çözümlerin yer aldığı A serisinden başlayacak olursak bu sınıfın başlı başına yeni bir sınıf olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar Sky Lake-X adlandırması yer alsa da yeni bir soket ve yongaseti ikilisinin yolda olduğu tahmin ediliyor. Yeni sınıfa dair şu an için sadece 28 çekirdekli olacağı bilgisi mevcut.

Intel’in 2018-2019 yol haritası sızdırıldı Tam Boyutta Gör

X segmenti ise hali hazırdaki Basin Falls kod adlı Sky Lake-X platformunun kulvarını temsil ediyor. Basin Falls Refresh kod adıyla gelecek yeni yongalar önümüzdeki ekim ayında lanse edilecek ve yongaların raflardaki yerlerini alması ise görünüşe göre Aralık ayı civarını bulacak. Yeni işlemcilerin mevcut X299 yongasetli anakartlarla geriye dönük uyumluluğa sahip olacağı da diğer detaylar arasında.

Asıl güncelleme Glacier Falls olacak

Intel’in satışta olan ekstrem işlemci ailesinin yerini alacak asıl nesil ise Glacier Falls olacak ki ilk yongaların üretim bandından çıkışı önümüzdeki sene temmuz ayı başında gerçekleşecek. 


Diğer taraftan eğer firma X sınıfında 28 çekirdekli işlemcilerin yanında kırpılmış çözümler sunmazsa ekstrem platformunda 18-28 çekirdek arasında ölçeklenen modeller görmemiz de ihtimaller dahilinde görünüyor.

Coffee Lake-S'te 2 çekirdekli işlemci

Son zamanların popüler konusu Coffe Lake-S için ekim ayında geliyor demiştik geçtiğimiz günlerde. Yeni gelen bilgilerde buna ek olarak yeni platformun 2 ve 4 çekirdekli çözümlere de ev sahipliği yapacağını yer verilmiş. Uyumluluk cephesinde ise son zamanlarda açığa çıkan bilgileri doğrular nitelikte bir tabloyu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Intel’in 2018-2019 yol haritası sızdırıldı Tam Boyutta Gör


 TDP kanadında ise ilk ana akım Core i9 işlemcisi olacak olan 8/16 konfigürasyonundaki Core i9-9900K’da 95 watt TDP göze çarpıyor. Tabi Intel’in bu değeri korumak için nasıl stratejiler üzerinde olduğunu yongaların çıkışıyla daha net inceleme imkanımız olacak. Devam edecek olursak 2 ve 4 çekirdekli modellerde de 35-65 watt seviyelerinden söz edildiğini aktaralım.

Son olarak N sınıfında ise hali hazırda Gemini Lake platformunu görmekteyiz. 10 watt ve altı TDP ile gelen yongalar daha çok mobil segmentte ve düşük güç tüketimli masaüstü çözümlerinde boy gösteriyor. Bu işlemciler de 2019’un 3. çeyreğinin sonuna kadar piyasada Intel’i temsil edeceğe benziyor. İlerleyen günlerde sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim