Anlık Bildirim

Alman polisi, alışveriş sitelerinden ucuz Windows lisans anahtarı alanların peşine düştü

Sızan yeni bilgilere göre Alman polisi, çevrimiçi alışveriş sitelerinden ucuz fiyata Windows 10 lisans anahtarı alan kullanıcıları inceleme altına almaya başladı.

Alman polisi, alışveriş sitelerinden ucuz Windows lisans anahtarı alanların peşine düştü Tam Boyutta Gör

Teorik olarak, Windows 10 ücretli bir lisansla sunuluyor, ancak Microsoft'un yıllardır görmezden geldiği bir boşluk sayesinde birçok kişi, işletim sisteminin lisans anahtarlarını çok ucuz fiyatlarla çevrimiçi alışveriş sitelerinde satıyorlar. Gelen bilgiler, Almanya'da bu konunun araştırılmaya başlandığını gösteriyor.

Microsoft'un Windows 7 veya 8.1 sürümlerinin lisansına sahip olan kullanıcılar için ücretsiz Windows 10 yükseltmesi sunduğu biliniyor. Ancak bu lisansa sahip olmayan birçok kullanıcı, orjinal lisans almak yerine çevrimiçi alışveriş sitelerinde cüzzi fiyatlarla satışa sunulmuş lisans anahtarlarına yönelmiş durumdalar.

Alman polisi, alışveriş sitelerinden ucuz Windows lisans anahtarı alanların peşine düştü Tam Boyutta Gör

Türkiye'de de satılıyor

Üstelik bu Windows 10 lisans anahtarları, dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden eBay'de açık bir şekilde satılabiliyor. Ülkemizdeki alışveriş sitelerinde de durum farklı değil ve birçok Türk kullanıcı, başta Windows olmak üzere Office ve diğer yazılımların lisans anahtarlarını bu sitelerden cep harçlığı fiyatına satın alabiliyorlar.

Alman polisi, alışveriş sitelerinden ucuz Windows lisans anahtarı alanların peşine düştü Tam Boyutta Gör

Ancak sızan yeni bir rapora göre Alman polisi bu ucuz Windows lisans anahtarlarını satın alan kullanıcıların peşine düşmüş durumda. Evlerine celp yollanan kullanıcılardan, konuyla ilgili bilgi alınmaya başladı. Bu kullanıcıların kara para aklama ve telif hakkı ihlalleri konularında suçlandıklarını belirtiliyor. Soruşturmanın diğer ülkelere sıçrayıp sıçramayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24851 kez okundu.
51 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim