Anlık Bildirim

İtalya’dan bu hafta ikinci kez teknoloji devlerine ceza: Apple ve Google, 11 milyon dolar ödeyecek

Geçtiğimiz günlerde Apple ve Amazon’a rekabeti engellediği için toplam 230 milyon dolar ceza veren İtalya, şimdi de kullanıcı verileri ihlali sebebiyle Google ve Apple’a ceza verdiğini duyurdu

İtalya, geçtiğimiz günlerde rekabeti engelledikleri gerekçesiyle Apple’a 152 milyon dolar, Amazon’a ise 77 milyon dolar ceza verdiğini duyurmuştu. İki şirket de bu cezadan sonra temyize gideceğini açıklamıştı.

Dün yapılan açıklamalarda da İtalyan yetkililerin bu hafta ikinci kez ABD’li teknoloji şirketlerine ceza verme kararı aldığı aktarıldı.

Apple ve Google'a 11 milyon dolarlık ceza Tam Boyutta Gör

Kullanıcı verilerinden kazanç sağlanıyor

Yapılan açıklamalara göre ABD’li teknoloji devleri Google ve Apple’a 11,2 milyon dolar ceza verildi. Bu kararla da Apple, aynı hafta içinde ikinci kez İtalya’dan para cezası almış oldu. Ülkenin Rekabet Kurumu, bu cezaya sebep olarak dev şirketlerin Tüketici Kanunu’nu ihlal etmesini ve kullanıcı verilerinden kazanç sağlamasını gösterdi.

Açıklamalarda, “Şirketlerin yasaları açık bir şekilde ihlal ettiği, kullanıcı verilerini ticari amaçlarla kullandığı ve bu konular hakkında dürüst davranmadığıtespit edildi” ifadeleri kullanıldı ve şirketlerin kullanıcı verilerinden kazanç elde ettiği iddia edildi.

Google ve Apple da bu kararın ardından iddiaları reddederek her zaman şeffaf olduklarını ve kullanıcı verilerini iddia edilen şekilde kullanmadıklarını söyledi. Buna ek olarak her iki şirket de temyize gideceğini açıklamaları arasında belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim