Anlık Bildirim

İtalya yonga üretimine 4 milyar Avro ayırıyor

Yonga devlerinin yaptıkları yatırımlardan en iyi şekilde faydalanmak isteyen İtalya, 7 yıllık bir süreç için 4 milyar Avroluk teşvik paketi hazırladı. Pek çok devle görüşmeler de sürüyor.

Intel Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi nedeniyle döküm devlerinin devasa yatırım planlaması içerisine girmesi hükümetleri de hareketlendirdi. Çeşitli teşvik paketleri ile kat kat fazlasını geri ödeyecek yatırımlardan bir parça kapmaya çalışıyor.

İtalya yonga teknolojileri için dev bütçe ayırdı

Avrupa Birliği normalde 2030 yılına kadar yonga teknolojileri geliştirecek firmalara 15 milyar dolarlık bir fon ayırmıştı. İtalya bundan farklı olarak yine 2030 yılına kadar 4 milyar avroluk bir paket açıkladı. 2023 yılından itibaren her yıl 500 milyon Avro hibe sağlanacak.

İtalya’nın bu hareketi manidar zira bir süredir Intel’in Tower Semi üzerinden Avrupa’da yatırım için inceleme yaptığı gündeme geliyordu. İtalya da muhtemel bölge listesindeydi. Önemli teşvik ve vergi muafiyeti hamleleriyle İtalya, bu onlarca milyar dolarlık yatırımdan nasibini alabilir.

Intel’in haricinde STMicroelectronics, MEMC Electronic gibi farklı yonga tasarımcıları da ülkede yatırım arayışında. Intel’in tahmin edilenlerin üzerinde teşvik istediği yönünde duyumlar mevcut. Bu bakımdan henüz teşvik paketinden kimin yararlanacağı net değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim