Anlık Bildirim

Jeep Avenger, yeni "4xe" versiyonuyla 4x4 sürüşe kavuşuyor

Yeni Jeep Avenger 4xe, benzinli motor ve iki elektrik motorunu bir araya getiren 48V hafif hibrit sistemden güç alıyor. 4x4 özelliği, arka aks üzerine yerleştirilen motor sayesinde sağlanıyor.
Jeep Avenger, yeni 4xe versiyonuyla 4x4 sürüşe kavuşuyor Tam Boyutta Gör
Jeep Avenger, Avrupa'da %100 elektrikli, hibrit ve benzinli olmak üzere üç farklı versiyonla satılıyor. Ancak şimdiye kadar bir Jeep modelinden beklenen dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip değildi. Yıl sonuna doğru Avrupa'da satışa sunulacak olan yeni Jeep Avenger 4xe, bu durumu değiştirecek.

"4xe" takısı ilk etapta Jeep'in PHEV yani şarj edilebilir hibrit modellerini aklımıza getirse de Avenger için durum biraz farklı. Kompakt modelde 48V hafif hibrit sistem bulunuyor. Bu sistem, 136 beygirlik içten yanmalı motor ile 28 beygirlik iki elektrik motorunu bir araya getiriyor. Bu motorlardan ilki 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana (e-DCS6) entegre edilirken ikincisi de dört tekerlekten çekiş özelliği sağlamak için arka aks üzerine konumlandırılmış.

Jeep Avenger 4xe, şarj edilebilir hibrit sisteme sahip olmadığı için büyük bir bataryası yok. Dolayısıyla belli bir saf elektrikli sürüş menzilinden söz etmek mümkün değil. Ancak, diğer hafif hibritlerde olduğu gibi şehir içindeki düşük hızlarda belli bir limite kadar sadece elektrikli olarak hareket edebiliyor. Üstelik Jeep, "power looping" adını verdiği teknoloji sayesinde bataryanın şarj durumuna fark etmeksizin dört tekerlekten çekişi garanti ediyor.

Şimdilik yeni Jeep Avenger 4xe ile ilgili çok fazla detay yok ancak paylaşılan ipucu görseline baktığımızda tasarımın 2022'de Paris'te tanıtılan konsept versiyona büyük oranda benzediğini görmekteyiz. Yeniden tasarlanan ön tampon, arazi lastikleri, ön kaput üzerindeki çıkartmalar ve tavan rayları, dış tasarımdaki göze çarpan detaylar arasında.

Jeep Avenger 4xe, 2024'ün sonunda Avrupa'da siparişe açılacak. B-SUV model şu anda Türkiye'de sadece %100 elektrikli versiyonuyla 1.699.900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim