Anlık Bildirim

John Deere'in otonom traktörü üretime hazır

John Deere, gelişmiş teknolojiler ve çizel pullukla kombine ettiği 8R 410 model traktörünü tamamen otonom çalışmaya hazır hale getirdi. Otonom traktörün bu yılın sonunda üretime girmesi planlanıyor.

John Deere'in otonom traktörü üretime hazır Tam Boyutta Gör

John Deere, otonom sürüş teknolojisinin sadece A noktasından B noktasına gitmek için geliştirilen bir teknoloji olmadığını gösterdi ve CES 2022'de tamamen otonom traktörünü görücüye çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamada, otonom traktörün seri üretime hazır olduğu belirtildi. Şirketin geliştirdiği sistemde 8R 410 model traktör, çizel pulluk, GPS yönlendirme sistemi ve diğer gelişmiş teknolojiler kombine edilmiş.

Otonom traktörde altı çift stereo kamera ve Nvidia GPU kullanılmış. Bu sayede sistem, 360 derece engel tespiti ve mesafe hesaplama yapabiliyor. Kameralar tarafından yakalanan görüntüler, her pikseli yaklaşık 100 milisaniyede sınıflandıran ve karşılaşılan bir engele göre makinenin durmasını ya da hareket etmesini sağlayan bir sinir ağından geçiyor.

John Deere tarafından geliştirilen otonom traktör ayrıca, belirlenen coğrafi sınırlar doğrultusunda (geofence) sürekli olarak pozisyon kontrolü yapıyor. Böylece makinenin olması gereken yerde ve 2,5 cm'den daha az hata payıyla çalışması sağlanıyor.

John Deere'in otonom traktörü üretime hazır Tam Boyutta Gör

Çiftçilerin makineyi kullanmak için sadece tarlaya götürmesi ve otonom sürüşe ayarlaması yeterli. Ardından mobil uygulama vasıtasıyla makinenin işe başlamasını sağlayabilir ve aracı orada bırakıp diğer işleriyle ilgilenebilirler. Elbette bu süre zarfında yine mobil uygulama üzerinden makinenin durumunu izlemeleri de mümkün.

Kullanıcılar mobil uygulama üzerinden canlı video, görüntü, veri ve ölçümlere erişebilmenin yanı sıra makinenin hızını ve pulluğun derinliğini ayarlayabiliyor. Sistem, çalışma esnasında herhangi bir anormallik tespit edildiğinde uygulama üzerinden kullanıcıyı bilgilendiriyor.

Direksiyonu kendi kendine kontrol eden traktörler senelerdir sektörde kullanılıyor. Ancak bu traktör, bunun da ilerisine giderek çiftçinin tarla sürerken kabinde bulunmasını gerektirmeyecek. Otonom traktörün 2022'nin sonunda sınırlı sayıda üretimle başlayarak satışa sunulması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim