Anlık Bildirim

Katı hal yapılı bataryalar ile yeni bir dönem başlayabilir

Batarya teknolojilerine dünya genelinde birçok şirket önemli yatırımlar yapıyor. Lionvolt, bu alanda yürüttüğü çalışmalar ile ciddi avantajlar sunan önemli geliştirmelere imza atmış.

Batarya teknolojileri arasında bir çok farklı firmanın uğraştığı en büyük atılım katı hal yapılı bataryalar geliştirmek üzerine oldu. Katı halli bataryaların en büyük faydası, içinde elektrolit sıvısı olmaması sayesinde daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmaları ve dendirit yapılarının daha az olması ve tabii ki yanıcı sıvı olmamasının etkisiyle güvenli olması.

katı hal yapılı bataryalar Tam Boyutta Gör

Lionvolt da bu yönde çalışmalar yapmakta ama geliştirici olayı farklı bir yönden ele almış. Firma katı halin düşük seviyede kalan iletkenliğini üç boyutlu baskı teknolojisini kullanarak aşmayı planlıyor. Bu teknolojinin avantajları ile geliştirici, hem dolambaçlı yollar tasarlayarak aşırı yüzey alanı oluşturmayı hem de anot ve katotu birbirine çok çok yakın konumlandırarak elektron akışını hızlandırmayı planlıyor.

Bu sayede firma, gündelik lityum iyon bataryalara göre yanıcı olmayan, yarı yarıya daha hafif ve iki kat hızlı şarj olan bir teknoloji oluşturmayı başarmayı planlıyor.

katı hal yapılı bataryalar Tam Boyutta Gör

Teknoloji daha prototip aşamasında dahi olsa ilerisi için büyük önem arz ediyor zira üretim teknolojisi pahalı da olsa paranın mühim olmadığı durumlarda kullanılabilecek olması onu ilerde yaygın hale gelebilir.

Şimdilik sadece Seri-A fonlaması ile 4 milyon Euro fon alan şirket seri öncesi de 1.25 milyon Euro alarak teknolojik araştırmalarına devam ediyor. Bundan önce son 5 yıldır devlet tarafından kurulan teknoloji geliştirme merkezi TNO içinde ortak laboratuvar desteği ile geliştirilmekte olan ürün artık kendi ayakları üzerinde duracak düzeye gelmiş.

 

LionVolt 3D Solid State Batteries - LionVolt powering sustainable technology

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim