Anlık Bildirim

Kazakistan kripto madencilerine yönelik yasa tasarısını onayladı

Kazakistan, ülkedeki enerji tüketimini azaltmak için kripto para madenciliğini kısıtlamak itiyor. Konu hakkındaki yasa tasarısının onaylandığı bildirildi.         
Kazakistan kripto madencilerine yönelik yasa tasarısını onayladı Tam Boyutta Gör
Küresel enflasyon sorunu, her ne kadar büyüme ivmesini kaybetse de varlığını sürdürüyor.  Enflasyonun en belirgin kollarından olan enerji ise madencilerin bir numaralı gider kaynağı konumunda. Bu noktada artan enerji tüketimi ve talebe yetişemeyen düzenleyiciler de madencilere baskı yapıyor. Son olarak Kazakistan, kripto madencilerine yönelik bir takım kısıtlamalar getirecek yeni yasa tasarısını onayladı.

Kripto para sektöründe Proof of Work konsensüsünü kullanan çok fazla Blockchain projesi kalmadı. Ancak Bitcoin başta olmak üzere bazı kriptolar oldukça fazla işlem gücü ve enerji tüketiyor. Öte yandan dünya genelinde madencilerin tükettiği enerji, bankamatiklerin tükettiği enerjiden daha az olsa da madencilere yönelik baskılar artıyor. Yakın zamanda Çin‘de artan madencilik baskıları sonrası taşınan madenciler enerjisi ucuz ve soğuk ülkeleri tercih etti. Pek çok madenci Kazakistan’a gitti. İlk etapta pek fazla ses etmeyen Kazakistan, bölgesel elektrik kesintileri ve alt yapı yetersizliği nedeniyle madencilere kısıtlama getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim