Anlık Bildirim

Kingston, pazar payının çoğunluğunu oluşturarak en büyük bellek üreticisi oldu

DRAM taleplerindeki artış devam ederken, markaların bellek sektörü payları paylaşıldı. Kingston, bellek pazarında rakiplerine oranla büyük bir fark oluşturarak lider oldu.

Kingston, büyük pazar payı elde ederek lider RAM üreticisi oldu Tam Boyutta Gör

DRAM sektörü, artan dizüstü ve masaüstü bilgisayar talepleri ile beraber büyümeye devam ediyor. TrendForce’s Report’un bildirdiğine göre dizüstü bilgisayar sevkiyatları 2020 yılında yüzde 26 artarken, masaüstü bilgisayarlar ile beraber DRAM sektörü yüzde 5 büyüme gösterdi ve toplam gelir 16.9 milyar dolara ulaştı.

2020 yılının RAM pazar payı Tam Boyutta Gör

2020 yılı içerisinde yüzde 78.02 pay elde eden Kingston, diğer ram üreticileri büyük bir farkla geride bıraktı. 2019 yılına göre yüzde 2,33 değer kaybeden şirket, 2020 yılında 13,2 milyar dolar gelir elde ederek kazancını yükseltmeyi başardı. Bunun yanı sıra HyperX markasının, büyük bir ilerleme sağlayarak gelir kazancındaki en büyük etmen olduğu bildiriliyor.

Son yıllarda oyuncular için XPG modellerini üreten Adata Technology, pazarın yüzde 3,19’unu oluşturarak 540 milyon dolar gelir kazandı. Oyun sektörü, uzaktan eğitim ve evden çalışmanın artmasıyla yıllık bazda yüzde 47 gelir artışı yaşayan şirket, geçtiğimiz yıla göre yüzde 0,88 pay artışı kazandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim