Anlık Bildirim

Mercedes, düşünce yolu ile araç kontrolü sağlayacak yeni teknolojisini tanıttı

Mercedes-Benz, geçtiğimiz Ocak ayında Vision AVTR otomobilini tanıtmıştı. Düzelenen IAA Mobility 2021 fuarında şirket, Vision AVTR üstünde çalışan zihin kontrol teknolojisini tanıttı.

Mercedes, Vision AVTR konsept aracında zihin kontrolünü tanıttı Tam Boyutta Gör

Mercedes-Benz'in, CES 2020 fuarında ortaya çıkan Vision AVTR konsept otomobili, sürücü koltuğunun yanında bulunan orta panele el koyulması ile nefes alma, kalp atışı düzenlerini tanımlayarak kontrol sağlanabilmesi ile büyük bir merak uyandırmıştı. IAA Mobility 2021 fuarında tekrar görücüye çıkan otomobil, yeni bir teknoloji ile geliyor.

Zihin kontrolü ile sürüş imkanı sunulacak

Sürücülerin düşüncelerini eyleme dönüştürecek elektrotlara sahip BCI başlığı ile gelen Vision AVTR, yaklaşık bir dakikalık kısa bir kalibrasyon sürecinden sonra fiziksel bir hareket olmadan kontrol imkanı sağlıyor. Yeni teknoloji, sürücülerin aracı kontrol etmek için düşünmek yerine, dijital gösterge tablosunda yer alacak noktalara bakılması ile çalışıyor. Bununla beraber sistem, hangisine bakıldığını algılayarak önceden ayarlanmış işlevleri yerine getiriyor.

BCI cihazının, nöronal aktiviteyi gerçek zamanlı olarak ölçebildiğini söyleyen şirket, ölçülen beyin dagalarının analiz edildiğini ve sürücünün hangi noktaya daha çok dikkat verdiğinin tanınacağını söylüyor.

469 beygir güç üretebilen ve 110 kW/s elektrik motoruna sahip otomobilin, 700 km gibi oldukça yüksek bir menzil performansı ile geleceği söyleniyor. Özellikleri arasında tamamen geri dönüştürebilir grafen bazlı pil ve çapraz ve yanlara doğru hareket kabiliyeti bulunan Vision AVTR, gelecekteki otomobil teknolojilerine yakından bir bakış sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim