Anlık Bildirim

Koronavirüs aşılarının tüm dozlarını olan bireyler arasındaki pozitiflik oranı %1'in altında

New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada Pfizer ve Moderna aşılarını olan bireyler 2 aylık süreç boyunca takip edildi. Araştırmalar Teksas ve Kaliforniya bölgelerinde yapıldı.

Koronavirüs aşılarının tüm dozlarını olan bireyler arasındaki pozitiflik oranı %1'in altında

Bütün Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken çeşitli ülkelerde çeşitli aşı uygulamaları devam ediyor. University of Texas Southwestern Medical Center kurumunda çalışan 23.200 sağlık çalışanı üzerinde yapılan incelemede katılımcılar yaklaşık 2 aylık süreç boyunca takip edildi. Ayrıca Kaliforniya’da da 36.600 kişi üzerinde benzer araştırma sürdürüldü. Katılımcılarıa Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarından herhangi birinin yapıldığını belirtelim.

Aşılama

New England Journal of Medicine dergisinde de yayımlanan, Teksas’ta sağlık çalışanları üzerinde yapılan incelemelerde Pfizer aşısı kullanılmakla birlikte aşılanmadan sonraki süreçte koronavirüs vakalarının dramatik bir biçimde azaldığı tespit edilmekle birlikte aşılanmamış bireylerin %2.6’sının pozitif olduğu buna rağmen aşılarının ilk dozunu olan bireylerdeki pozitiflik oranının %1.82 olduğu tespit edildi yani diğer bir deyişle aşının ilk dozunu olan bireylerdeki pozitiflik oranı %31 oranında düşüyor.

Yine aynı araştırmada söz edilen aşılardan herhangi birinden tüm dozları aşılanan bireylerin pozitiflik oranı %0,05 oranında yani pozitiflik oranı %1’in altına düşmüş durumda.

Bağışıklık

Koronavirüs aşılarının tüm dozlarını olan bireyler arasındaki pozitiflik oranı %1'in altında

Yine New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan diğer bir çalışmada ve Kaliforniya’da yürütülen araştırmalarda ( 36.600 kişi ) ise Pfizer veya Moderna aşılarını olan bireyler incelendi ve katılımcıların yaklaşık %77 tüm dozlarla aşılandı.

Tek doz aşı almış bireylerin %0,9’u pozitif çıkarken pozitifliğin çoğunun aşılanmadan sonraki ilk haftalar içerisinde olduğu belirtiliyor yani bilim insanları bu bireylerin büyük kısmının aşılanmadan önce virüsle enfekte olmuş olabileceğini düşünüyor. İki dozu da alan bireylerden sadece 37’si yani yüzde olarak %0,13’ü pozitif olarak tespit edildi.

Yeni araştırmalardan anlaşılabileceği üzere aşılanma etkin bağışıklık yanıtı ve enfeksiyonun klinik seyri açısından oldukça büyük önem arz ediyor.

Yeni araştırma New England Journal of Medicine adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMc2102153?articleTools=true https://www.dailymail.co.uk/health/article-9398191/Fewer-1-healthcare-workers-fully-vaccinated-against-COVID-19-test-positive-virus.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim