Anlık Bildirim

Kripto para bağlantılı Visa kartları 1 milyar dolar harcama yaptı

Kripto para platformları ile ön ödemeli kart iş birliği yapan Visa bu yıl 1 milyar doların üzerine harcamaya şahit oldu. Tüketicilerin kripto paralara ilgisi giderek artıyor.

Kripto para destekli Visa kartları Tam Boyutta Gör

Özellikle Çin’de arka arkaya kripto para madencilerine ve platformlara yasaklamalar gelse de dünyanın diğer bir tarafında güzel şeyler oluyor. Visa kripto para platformları ile iş birliğinin meyvelerini topluyor. 

Kripto para bağlantılı Visa kartlar

Visa uzun bir süredir kripto para platformları ile iş birliği içerisinde ve kart anlaşmaları yapıyor. Coinbase, FTX, Circle ve BlockFi platformlarının özel Visa ön ödeme kartları mevcut. Kullanıcıların bu platformlarda kripto birikimi varsa Visa alışverişlerinde kullanabiliyor. Birikim itibari para olarak satıcıya geçiyor. 

Visa yaptığı açıklamada ortak kripto kredi kartlarının bu yıl 1 milyar dolar harcama sınırını geçtiğini belirtti. Henüz yılın ilk yarısı olduğu için yıl genelinde bu rakamı ikiye katladığını görebiliriz. 

Visa finans şefi Vasant Prabhu yaptığı açıklamada kripto para odaklı harcamaların büyük bir yükseliş gösterdiğini belirtti. Kripto paralar dahil dijital ödemelerin yıllık 18 trilyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Visa doğrudan bir kripto para varlığı barındırma hizmeti sunmayacak ve platform iş birliği ile ödeme sunmaya devam edecek. 

Diğer taraftan Mastercard da kripto para platformları ile iş birliği yapmaya başladı. Önümüzdeki haftalarda Gemini borsası odaklı bir kredi kartı çıkacak ve harcama yapıldıkça kripto ödülleri kazanma imkânı sunulacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim