Anlık Bildirim

Kroger Health, iPhone destekli COVID-19 hızlı test kitlerini piyasaya sürecek

Kroger Health ve Gauss, evde 15 dakika içerisinde kullanıcıların kendilerine COVID-19 testi yaparak, bir iPhone aracılığıyla sonuçları görüntülemelerine olanak tanıyacak bir sistem için onay bekliyor

Kroger Health, iPhone destekli COVID-19 hızlı test kitlerini piyasaya sürecek Tam Boyutta Gör

Kroger Health ve Gauss ortaklığı ile geliştirilen COVID-19 Hızlı Antijen Ev Testi, kullanıcıların hızlı ve basit bir şekilde kendilerine test yapmalarına olanak tanıyacak. Test sonuçları bir iPhone aracılığıyla görüntülenebilecek. Kroger ve Gauss, test kitinin halka ulaştırılması için FDA'dan Acil Kullanım İzni'ni (EUA) bekliyor.

15 dakikada evde COVID-19 testi

Test, bir sürüntü örneğini düzgün bir şekilde toplamak ve işlemek için adım adım talimatları gösteren bir kit ve sonuçları öğrenmek için iPhone uygulamasından oluşuyor.

İşlem tamamlandıktan 15 dakika sonra uygulama, kullanıcının uygulamaya girmesi gerekiyor. Uygulama,bir iPhone'unun kamerası aracılığıyla kullanıcıdan hızlı testini taramasını isteyecek ve sonuçları gösterecek. Gerekli durumlarda ayrıca test sonuçları yerel sağlık birimleriyle paylaşılabilecek.

Kroger Health, iPhone destekli COVID-19 hızlı test kitlerini piyasaya sürecek Tam Boyutta Gör

Uygulamanın güvenilirliğini desteklemek için FDA'ya sunulan bir klinik ön rapor, testin mevcut Acil Kullanım İzni onaylı PCR testleriyle karşılaştırıldığında % 93 pozitif ve % 99 negatif sonuç doğruluğuna sahip olduğuna dair belgeler sunuldu.

Gauss, EUA onayını aldıktan sonra hemen dağıtıma başlamayı planladığı için 1.5 milyon adet kiti hazırda bekletiyor. Şirket, tam üretim kapasitesinde ayda 30 milyona kadar test yapabileceğini iddia ediyor. COVID-19 Hızlı Antijen Ev Testi'nin ABD dışına sunulup sunulmayacağı bilinmiyor ancak ilk dağıtımlar için böyle plan bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim