Anlık Bildirim

Çip krizi yazıcıları da etkiledi: Canon'un bazı yazıcıları orijinal tonerleri sahte olarak algılıyor

Küresel çip krizinin son kurbanı olan Canon, bazı çok fonksiyonlu yazıcı modellerinde tonerleri kopya koruma çipleri olmadan müşterilere göndermek zorunda kaldı.

Küresel çip krizinden Canon yazıcılar da etkilendi

Yazıcı sektörü de devam eden küresel çip krizinden etkilenen sektörlerden biri oldu. Çip krizi, bazı Canon çok fonksiyonlu yazıcı modellerinin Canon'un kendi toner kartuşlarını sahte veya boş olarak yanlış okumasına neden oldu.

Sorunun çözümü için kılavuz yayınlandı

Küresel çip krizi yazıcıların kopya koruma çiplerini de etkileme noktasına geldi. Canon, bazı yazıcı modellerinde tonerlere çip yerleştirmeden göndermek zorunda kaldı. Bu durum da kullanıcıların, orijinal tonerlerin yazıcı tarafından algılanamayarak sahte toner kullanımı uyarıları almasına sebep oldu. Yazıcılardaki çip krizi, birçok kullanıcının şirketin destek sayfasına yorum yapması ve sorunu sosyal medyadan paylaşmalarıyla ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre bu durumdan etkilenen Canon ImageRunner ve ImageRunner Advance çok fonksiyonlu yazıcılar oldu.

Şirket açıklamasında: "Yarı iletken bileşenlerin küresel kıtlığı birçok sektörü etkilemeye devam ederken, müşterilerimizde olası kesintileri sınırlamak önceliğimizdir. Tüm üreticilerde olduğu gibi, olası aksaklıkları öngörmek ve hazırlanmak için tedarik zincirimizi sürekli olarak izliyoruz ve durumla başa çıkmak için ürün tasarımlarını ayarlamak gibi adımlar atıyoruz." dedi.

Canon, bileşen sıkıntısını çözmek için çalıştıklarını belirtirken yeni tonerlerin nasıl kurulacağı ve yönetileceği konusunda da kılavuz yayınladıklarını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim