Anlık Bildirim

Tayvan depremi yonga sektörünü vurdu, TSMC kısmi kontak kapattı

Tayvan’da meydana gelen büyük deprem sonrasında bölgede faaliyet gösteren TSMC dahil pek çok yonga üreticisi üretime bir süre ara vermek zorunda kaldı.          
TSMC Tam Boyutta Gör
Tayvan’da kısa süre önce meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem büyük endişeye sebep olurken her felakette olduğu gibi yonga sektöründe yine tedirginlik hakim. Yonga sektörünün önemli isimlerinin bulunduğu Tayvan’da son durum merak ediliyor.

TSMC üretimi durdurdu

Gelen bilgilere göre TSMC, Innolux, SMC ve UMC üreticileri depremin hemen ardından pek çok hatta üretimi durdurdu. Çalışanlar ise bir müddet evlerine gönderildi. Tesislerde bulunan güvenlik sistemleri tam kapasite çalışırken zarar tespitine de başlandı.

İlerleyen saatlerde TSMC’nin bazı bölümlerdeki çalışanları geri çağırdığı bilgisi geçildi. Artçı sarsıntılar devam ettiği için üreticilerin bir süre daha etki altındaki hatlarda üretime geçmeyeceği belirtiliyor. Bölgede saydıklarımız haricinde pek çok yerli yonga üreticisi de mevcut. Henüz deprem yonga üretiminde ne tür bir zarara sebep olacak net olarak anlaşılabilmiş değil ancak gecikmeler nedeniyle tedarik zincirinde problemler yaşanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim