Anlık Bildirim

Tesla, nasıl küresel çip krizinden en az etkilenen marka oldu?

Küresel çip krizi birçok alanda etkisini gösterirken otomotiv sektöründe Tesla, rakiplerine kıyasla bu dönemde çok daha başarılı oldu. Peki Tesla bunu nasıl başardı?

Tesla, rakiplerine göre çip krizinden daha az etkilendi Tam Boyutta Gör

Bir süredir devam eden küresel çip krizi otomotiv sektörü başta olmak üzere birçok sektörde etkilerini gösterdi. Çoğu marka, çip krizi sebebiyle ürünlerini müşterilere uzun süreler sonunda sunabildi. Tüm bu sıkıntıların arasında Tesla, çip krizinden en az etkilenen marka olarak kendini rakiplerinden bir adım önde konumlandırdı.

Neden Tesla?

Bazı kaynaklardan ve uzmanlardan yardım alarak bu sorunun cevabını araştıran The Wall Street Journal ve Reuters, Tesla'nın araçların bileşenlerini ve yazılımını kendini bünyesinde tasarlaması ve geliştirmesi sayesinde küresel çip kriziyle rakiplerine kıyasla daha kolay baş edebildiği sonucu çıkarıldı.

WSJ haberinde: "Tesla, kendisini küresel bir yarı iletken eksikliğine uyum sağlamada birçok rakip otomobil üreticisinden daha becerikli kılan şirket içi yazılım mühendisliği uzmanlığına dayanarak üretim hatlarını kısmen çalışır durumda tutabildi. Tesla, alternatif çipleri araçlarına entegre etmek için gerekli yazılımı hızla yeniden yazabildi." ifadelerine yer verdi.

Tesla, bu dönemde bazı müşterilere araçlarını Bluetooth çipleri ve USB bağlantı noktaları gibi bazı parçaların eksik olarak teslim edebileceklerini söyledi. Tesla ayrıca ön yolcu koltukları için bel desteği gibi bazı özellikleri de kaldırdı. Bu değişikliklerle beraber şirketin araçları daha hızlı üreterek müşterilerine sunduğu belirtiliyor.

Bir diğer önemli konu ise çip siparişleri olarak dikkat çekiyor. Pandemiyle birlikte birçok otomobil üreticisinin çip siparişlerini kesmesine rağmen Tesla'nın çip siparişlerinde bir azaltmaya gitmediği belirtiliyor. Şirketin finans direktörü Zach Kirkhorn, şirket olarak otomobil satışlarında hızlı bir büyüme bekledikleri için siparişleri azaltmadıklarını söylüyor. Bu sayede çip krizi ortaya çıktığında Tesla öncelikli şirket olduğu için eli daha rahat oldu.

Görünen o ki herhangi bir duruma karşılık araçlar üzerinde hızlı bir şekilde değişiklik yapabilme yeteneği ve şirketin öngörüleri Tesla'nın küresel çip krizinden en az etkilenen marka olmasını sağladı.

Kaynakça https://evannex.com/blogs/news/tesla-s-elon-musk-outsmarted-the-chip-supply-shortage https://www.reuters.com/markets/europe/how-tesla-weathered-global-supply-chain-issues-that-knocked-rivals-2022-01-04/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim