Anlık Bildirim

Kuru Otlar Üstüne Netflix'e Geliyor; Yayınlanacağı Tarih Belli Oldu

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Kuru Otlar Üstüne, sinemalardaki yolculuğunu tamamlamasının ardından Netflix'e geliyor. Beğeni kazanan filmin platforma ekleneceği tarih belli oldu.

Kuru Otlar Üstüne Netflix'e Geliyor Tam Boyutta Gör

Son yıllarda ortaya koyduğu işlerle Türkiye'nin en önemli sinemacısı hâline gelen usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, geçtiğimiz yıl yeni filmi Kuru Otlar Üstüne ile sinemaseverlerin karşısına çıktı. Dünya prömiyerini Nuri Bilge Ceylan'ın artık gediklisi hâline geldiği Cannes Film Fetivali'nde yapan film, eylül ayında ise Türkiye'de vizyona girdi.

Merve Dizdar'a Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Kuru Otlar Üstüne, festlivalde aldığı iyi yorumların da etkisiyle sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

Nuri Bilge Ceylan'ın bugüne kadar en yüksek hasılata ulaşan filmi olan Kuru Otlar Üstüne, sinemalardaki yolculuğunu tamamlamasının ardından Netflix'e geliyor. Film, 1 Mart'ta Netflix'in içerik kütüphanesine eklenecek.

Kuru Otlar Üstüne, 1 Mart'ta Netflix'te

Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici'nin başrollerini paylaştığı Kuru Otlar Üstüne, Doğu Anadolu'nın ücra bir beldesinde geçiyor. Buradaki köy okulunda zorunlu görevini yaparken sürekli İstanbul'a dönmenin hayalini kuran resim öğretmeni Samet, ev arkadaşı Kenan ve yeni tanıştığı meslektaşı Nuray ile karmaşık bir ilişki ağının içine çekiliyor. Bu esnada iki kız öğrencinin Samet ve Kenan'ı uygunsuz davranışlarda bulunmakla suçlaması, işleri daha da karmaşıklaştıryor.

Nuri Bilge Ceylan'ın yine insan doğası ve insan-toplum ilişkisi üzerine bolca alegoriye yer verdiği son filmi, yönetmenin Kış Uykusu'ndan itibaren ortaya çıkan konuşkan sinemasının son örneği. Film yönetmenin ilk dönem işlerindeki uzun sekanslardan ziyade, bazen dakikalarca süren uzan diyaloglarıyla dikkat çekiyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32715 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kuru Otlar Üstüne, nuri bilge ceylan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim