Anlık Bildirim

LG'den dev yatırım: Elektrikli araçlar için pil üretimi arttırılıyor

Elektrikli araçların yaygınlaşması ile birlikte pil sektörüne olan yatırımlar artıyor. LG Energy Solution, ABD Arizona'da kurulacak pil üretim tesisi için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi.

LG, 1,4 milyar yatırımla pil üretimini arttırıyor Tam Boyutta Gör

Tesla, Lucid Motors ve General Motors gibi dev üreticilere elektrikli araç pilleri tedarik eden LG Energy Solution, ABD Arizona’da silindirik bir pil tesisi inşa etmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Sektöre olan yatırımlar artıyor

Bilindiği üzere birçok elektronik cihazda kullanılan silindirik piller, günümüzde içten yanmalı motorları geride bırakarak elektrifikasyona geçiş yapan otomotiv sektöründe de büyük bir ihtiyaç haline geldi. Bununla birlikte birçok firmanın pil sektörüne olan yatırımları artarken, Ocak ayında gerçekleştirilen ilk halka arzında LG Energy Solution, 10 milyar dolardan fazla para toplamayı başardı.

LG tarafından bildirilenlere göre, 11 gigawatt saat kapasiteli yeni üretim tesisinin inşaatı 2022’nin ikinci çeyreğinde başlayacak ve ilk ürünler 2024 yılında piyasaya sunulacak. Ayrıca ABD’de üçüncü bir pil tesisi kurmak için çalışmalarını sürdüren şirket, General Motors ile 2,1 milyar dolarlık bir ortaklığa imza atmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim