Anlık Bildirim

LG, TV'lerde daha gerçekçi ayrıntılar ve renkler sunacak teknolojisini tanıttı: OLED EX

LG Display, geleneksel OLED ekranlara kıyasla yüzde 30'a kadar daha iyi parlaklık sunacağını söylediği OLED EX teknolojisini tanıttı. Gelecek yıldan itibaren yeni teknolojinin kullanımına başlanıyor

LG Display, OLED EX teknolojisini duyurdu Tam Boyutta Gör

LG Display, CES 2022'de sergileyeceği teknolojilerini tanıtmaya devam ediyor. Şirket, son olarak OLED ekranlara göre parlaklığı %30'a kadar artırabileceğini belirttiği OLED EX teknolojisini duyurdu. Açıklanan bilgilere göre LG, 2022'nin ikinci çeyreğinden itibaren TV'lerinde OLED EX teknolojisini kullanmaya başlayacak.

'Evrim ve deneyim'

LG Display, daha yenilikçi tasarımlarıyla üst düzey müşteri deneyimleri sunmayı amaçladıklarını belirterek yeni OLED EX teknoloji tanıttı. Şirket yeni teknolojilerinin adının, evrim ve deneyim kelimelerinin İngilizce'leri olan "Evolution" ve "eXperience" kelimelerinin kısaltmasıyla oluşturulduğunu belirtti.

OLED EX teknolojisi, hidrojenin kararlı izotoplarından birisi olan döteryum ve şirketin kişiselleştirilmiş algoritmasına dayalı görüntü işlemesi sayesinde geliştirildi. Şirket, geliştirdikleri algoritmanın oynatılan video içeriğinin ayrıntılarını ve renklerini daha doğru bir şekilde ifade etmek için ekranın enerji girişini hassas bir şekilde kontrol edilmesini sağladığını söylüyor.

LG Display, OLED EX teknolojisini duyurdu Tam Boyutta Gör

OLED EX ile daha ince çerçeveli TV'ler mümkün

LG Display yeni teknolojilerinin tanıtımını yaparken: "EX Teknolojisi sayesinde OLED EX ekranları, güneş ışığının bir nehirdeki yansıması veya bir ağaç yaprağının her bir damarı gibi herhangi bir bozulma olmaksızın mükemmel, gerçekçi ayrıntılar ve renkler sunmak için yeni görüntü doğruluğu ve parlaklık düzeylerinin kilidini açar." ifadelerine yer verdi.

OLED EX teknolojisi, ekranda daha gerçekçi ayrıntılar ve renkler sunması için daha iyi bir parlaklık sağlamasının haricinde panelin çerçeve kalınlığında da iyileştirilmeler yapılmasına olanak tanıyor. Şirket, 65 inçlik bir panelin çerçeve kalınlığını 6mm'den 4mm'ye düşürülmesini sağlayacağını söylüyor.

LG Display, Güney Kore ve Çin'deki OLED üretim tesislerinde üretilen tüm OLED TV ekranlarına 2022'nin ikinci çeyreğinden itibaren OLED EX teknolojisini entegre etmeye başlayacak.

Kaynakça https://www.theverge.com/2021/12/29/22858131/lg-oled-ex-technology-improved-brightness-accuracy-ces-2022 https://news.lgdisplay.com/global/2021/12/lg-display-unveils-next-generation-oled-tv-display-oled-ex/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim