Anlık Bildirim

LG webOS 6.0 tanıtıldı: webOS 6.0 ile gelen yenilikler neler?

2021'de tanıtılacak LG marka akıllı TV'ler için geliştirilen webOS 6.0 işletim sistemi tanıtıldı. LG webOS 6.0 ile gelen yenilikler haberimizde.

LG webOS 6.0 tanıtıldı: webOS 6.0 ile gelen yenilikler neler? Tam Boyutta Gör

LG’nin akıllı TV işletim sistemi webOS’in yeni sürümü webOS 6.0 tanıtıldı. webOS 6.0, 2021'de tanıtılacak LG marka OLED, QNED Mini LED, NanoCell ve UHD Smart TV’lere gelecek. Eski modellere güncelleme olarak gelip gelmeyeceği belli değil.

webOS 6.0 ile ana ekran baştan tasarlandı. Daha modern bir görünüme kavuştu. Yeni ana ekran ile sık kullanılan uygulamalara daha kolay bir şekilde erişilebiliyor. Kullanıcının izleme geçmişine göre önerilen içeriklerin keşfi kolaylaşıyor. Tercih edilen içeriği ve ilgili bilgileri bir bakışta göstermek için tam ekran olarak görüntülenen yeni ana ekran, ayarlar ve daha büyük webOS ekosistemi için bir merkez görevi görüyor. Uygulamaların widgetleri ve sponsorlu içerikler anasayfada yer alacak.

LG’nin Magic Link’in Magic Explorer fonksiyonu geliştirildi. Ekranda gösterilen içerikle ilgili bilgilendirici içerikler sunuyor. İzlediğiniz dizi ve filmlerdeki oyuncular, mekanlar ve diğer ilgi çekici öğeler hakkında bilgi edinilebiliyor.

Sonraki Seçimler ismindeki özellik, izleme geçmişinize göre yeni öneriler sunuyor. Sonraki Seçimler özelliği ile dizi film önerilerinin yanı sıra TV kanalı önerileri de yapılacak.

LG webOS 6.0 tanıtıldı: webOS 6.0 ile gelen yenilikler neler? Tam Boyutta Gör

LG webOS 6.0’daki değişimin yanı sıra Sihirli Kumanda’nın tasarımı yenilendi. Yeni modeller yeni kumandayla gelecek. Yeni kumanda da NFC özelliğine yer verilmiş. NFC özelliğini kullanarak TV ve telefon arasında tek dokunuşla görüntü ve içerik paylaşımı yapılacak. Yeni kumandada Netflix, Prime Video, Disney+ ve Rokuten platformlarının butonlarına yer veriliyor. Google Asistan ve Amazon Alexa’ya ulaşım butonları bulunuyor. webOS 6.0 ile Google Asistan ve Amazon Alexa’ya yeni sesli komutlar gelecek.

LG webOS 6.0 tanıtıldı: webOS 6.0 ile gelen yenilikler neler? Tam Boyutta Gör

LG webOS 6.0’ın 2021’de tanıtılacak yeni TV’lerde kullanılacak. Eski TV’lere güncelleme olarak gelip gelmeyeceği belli değil. LG bugüne kadar eski TV’leri yeni webOS sürümüne yükseltme konusunda sınıfta kaldı. Umarız bu sene eski TV’leri yeni webOS’e yükseltir. webOS 6.0 hakkında şuana kadar açıklanan bilgiler bu kadar. 11 Ocak’ta düzenlenecek CES 2021 sanal fuarında web OS 6.0 hakkında daha fazla bilgi paylaşılacak ve webOS 6.0’ın videoları yayınlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27196 kez okundu.
17 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg webos 6.0, webos 6.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim