Anlık Bildirim

macOS Big Sur 11 ile WebM desteği geliyor

macOS Big Sur 11 beta 2 sürümünde Google’ın açık kaynak web medya formatı WebM için Safari tarayıcısına destek yer alıyor. Henüz mobil Safari motoru için bir gelişme yok.

macOS Big Sur 11 ile WebM desteği geliyor Tam Boyutta Gör

Google’ın açık kaynak olarak geliştirdiği ve web üzerinde medya içeriklerini desteklemeyi aamaçlayan WebM desteği uzun bir aradan sonra macOS platfomuna da geliyor. Beta süreci başladı.

WebM nedir?

2010 yılında hayata geçirilen WebM video formatı H.264 lisanslı video sıkıştırma formatına alternatif olarak geliştirilmişti. Pek çok tarayıcı tarafından desteklenen WebM formatı halen çok yaygın kullanılmıyor.

WebM formatını desteklemeyen tarayıcılardan birisi de Safari. Ne masa üstü web ortamında ne de mobil ortamda webM desteği mevcut değil. Bunda Steve Jobs’un WebM formatını boşa uğraş olarak görmesinin payı büyük.

Ne var ki Apple ve Google’ın VP9 formatı üzerinde 4K YouTube için çalışmaya başlaması webM formatına da kağı açtı. MacOS Big Sur 11.3 beta 2 sürümü ile masa üstü web ortamı WebM desteğine kavuşuyor. Artık masa üstü Safari tarayıcısında WebM formatını görmek mümkün olacak.

Henüz iOS tarafında WebM desteği mevcut değil. Tüm iOS tarayıcıları Safari motorunu temel aldığı için mecburen Apple’ın hamle yapmasını bekleyecek. Bu konuda şimdilik bir açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim