Anlık Bildirim

Madenciler İran’da elektrik kesintilerine neden oluyor

Görünüşe göre madencilerden şikayetçi olanlar sadece oyuncular değil. Yetkililerin tespitine göre GPU ile kripto para kazanlar ülkede ciddi bir soruna yol açıyor.

Madenciler İran’da elektrik kesintilerine neden oluyor

Donanımseverler madencilerin yol açtığı stok sıkıntısı ve fiyat artışından şikayetçiyken durumun ciddiyeti büyümeye devam ediyor.

İranli yetkililerin incelemesine göre ülkedeki son elektrik kesintilerinin nedeni sayıları hızla artan Kripto para kazma çiftlikleri. Çinli maden firmalarının akın ettiği İran’da elektrik Çin’e göre %75 daha ucuz.

Sadece 14 çiftlik bir şehre bedel

Tek başına 14 büyük kazı çiftliğinin 300 megawatt tükettiği İran’da bu rakam yaklaşık olarak 100 000 kişinin ikamet ettiği bir şehrin tüketimine denk. Cambridge Üniversitesi’nin son araştırmasına göre madencilerin en çok çiftlik kurduğu ülkeler arasında İran 6. sırada bulunuyor.

Madenciler İran’da elektrik kesintilerine neden oluyor Tam Boyutta Gör

Stok sıkıntısını sadece oyuncular yaşıyor

Madenciler bu kadar kartı nereden buluyor sorusu tablo karşısında akla ilk gelenlerden. Cevabı görünüşe göre Nvidia’nın ve iş ortaklarının kartlarını madencilere toplu bir şekilde satmasında yatıyor olabilir. Geçtiğimiz gün madencilerin Çin'de iş ortaklarının fabrikaları önünde ekran kartı için beklediğini aktarmıştık.

Madenciler İran’da elektrik kesintilerine neden oluyor Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte iddialara göre perakende satıcılar ve iş ortakları madencilerle alış verişleri dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk da karşılaşmıyor.

Hatırlayacağınız üzere henüz geçtiğimiz gün madencilerin Çin’de bu sefer de oyuncu dizüstülerine akın ettiklerini paylaşmıştık.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15727 kez okundu.
44 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia ampere, ekran kartı stok sıkıntısı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim