Anlık Bildirim

Malezya, Türkiye’den savaş gemileri tedarik edecek

Güneydoğu Asya ülkesi Malezya, korvet tedarik programı LMS Batch-2 konusunda Türkiye'yi seçti. Anlaşma kapsamında Malezya, Türkiye’den toplamda 8 savaş gemisi satın alacak.
Malezya, Türkiye’den savaş gemileri tedarik edecek Tam Boyutta Gör
Türkiye’nin savunma alanındaki işbirlikleri giderek daha derinleşmeye ve zenginleşmeye devam ediyor. Malezya ile geliştirilen ikili ilişkiler de kısa süre önce meyvelerini verdi. Kuala Lumpur yönetimi tarafından yapılan açıklamada Malezya’nın Türkiye’den 3'ü kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplamda 8 savaş gemisi satın alacağı duyuruldu.

Türkiye, Malezya’ya savaş gemisi satacak

Malezya’nın LMS Batch-2 korvet tedarik programında ihalenin kazananının Türkiye oldu. İhaleye Türkiye’den STM, ASFAT ve DEARSAN şirketleri katılmıştı ancak hangi şirketin ihaleyi kazandığı açıklanmadı. Bununla birlikte ihalenin final aşamasında Türkiye’nin rakipleri arasında Güney Koreli Hyundai ve Hollandalı Damen bulunuyordu.

Malezya Savunma Bakanı Muhammed Hasan, korvet ihalesinde gemilerin Türkiye'den 'devletten devlete' (G2G) yöntemiyle alınacağını söyledi. Hasan, korvetlerin yapımı konusunda kaç Türk şirketinin seçildiğine ilişkin bilgi vermedi. Defence Security Asia tarafından yapılan habere göre Malezya Kraliyet Donanması, bu yıl 3 adet LMS Batch 2 gemisi tedariki planlamakta.

Toplamda 8 gemiyi kapsayan dev ihalede görev alacak şirketlerin ise STM ve ASFAT olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Halihazırda STM, Ukrayna’nın MİLGEM korveti tedariki projesinde; ASFAT ise PN MİLGEM projesinde gemi inşa kabiliyetlerini sergiledi. DEARSAN ise C92 korvet tasarımı ile katılım sağlıyor. Bunlarla birlikte Malezya ile yapılan anlaşmanın şimdilik finansal detayları da belirsiz durumda ancak, Türkiye’nin rakiplerinden daha rekabetçi bir fiyat verdiği biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim