Anlık Bildirim

Marvel, çizgi roman yazarlarına dava açıyor: Disney, Marvel karakterlerini kaybedebilir!

The Hollywood Reporter'ın haberine göre Marvel Studios, Stan Lee de dahil olmak üzere bazı çizgi roman yaratıcılarına ve mirasçılarına dava açıyor.

Marvel, çizgi roman yazarlarına dava açıyor Tam Boyutta Gör

Şu anda film sektörünün, hatta sinema sektörünün şüphesiz en popüler markalarından birisi Marvel. Disney'in Marvel Studios adı altında hazırladığı Marvel Sinematik Evreni'ne ait filmler birçok sinema severin takip ettiği yapımlar. Ancak geçtiğimiz saatlerde çıkan raporlar işleri tehlikeye soktu.

Disney, Marvel Karakterlerini Kaybedebilir

Marvel Studios, THR'nin raporuna göre Stan Lee, Steve Ditko ve Gene Colan gibi usta yazarlara dava açıyor. Sebebi ise Iron Man, Spider-Man, Dr. Strange, Ant-Man, Hawkeye, Black Widow, Falcon ve diğer karakterlerin telif hakları. Telif hakkı yasası uyarınca çizgi romanların yazarları veya mirasçıları, belirli bir süre sonra yarattıkları karakterler için haklarını geri alabilmek adına başvurabilirler. Disney de bu durumun önüne geçmek istiyor.

Raporlara göre Marvel Studios, şu anda 5 farklı dava açmış durumda ve amaçları bu telif hakkı olaylarını kaldırıp karakterleri kaybetme riskini ortadan kaldırmak. Geçtiğimiz ay Spider-Man'in yaratıcılarından Ditko'nun mirasçıları, bir fesih bildiriminde bulundu. Şu anda Iron Man, Spider-Man, Hawkeye, Black Widow, Doctor Strange ve bunlar gibi bazı popüler karakterlerin süresi dolmak üzere. Bu süre dolunca da yazarlar veya mirasçılar yasal olarak bu karakterlerin telif hakkını isteyebilir. Böyle bir durumda da Disney bu karakterleri kullanamaz. 

Davada yazarların tarafını savunacak olan büro, daha öncesinde DC Comics için de benzer bir davayı yürütmüştü. Eğer bu dava sonucunda Marvel Studios kaybederse, iki yıl sonra Disney bazı popüler karakterleri kaybedecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim