Anlık Bildirim

Mastercard, manyetik şeritli kartlara veda edileceğini açıkladı

Dev finans şirketi Mastercard, geçmişten günümüze kullanılan manyetik şeritli kartları aşamalı olarak kaldırmak istiyor. Şirket, parmak izine sahip çipli kartları yaygınlaştıracak.

Mastercard, manyetik şeritli kartlara veda edecek Tam Boyutta Gör

Günümüzde kredi kartlarında bulunan manyetik şeritler, ilk olarak CIA personellerine kimlik kartı oluşturmak için 1960 yıllarında IBM projesi olarak hayatına başladı. Mühendis Forrest Parry, manyetik bant şeridine kodlanmış bilgileri plastik bir karta yapıştırma fikri ile öne çıkarak manyetik kartların geleceğini oluşturdu.

Manyetik şeritlere veda edilecek

Dev finans şirketi Mastercard, 2024 yılında banka ve kredi kartlarındaki manyetik şeritleri aşamalı olarak kaldırmayı hedefliyor. 12 Ağustos tarihinde yayınlanan bir açıklama ile birlikte sürecin 2033 yılına kadar tamamlanması beklenirken şirket, güvenlik önemlerini arttırmak için parmak izi ile birleşecek biyometrik çipli kartlara geçeceğini bildirdi.

Mastercard’ın siber ve istihbarat bölümü başkanı Ajay Bhalla, ''Tüketicilerin basit, hızlı ve gönül rahatlığıyla ödeme yapabilmelerini sağlayan, sınıfının en iyi özelliklerini benimseme zamanının geldiğini'' söylüyor ve Mastercard'ın teknolojiyi aşamalı olarak kaldıran ilk ödeme ağı olduğunu iddia ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim